Pierwsze wrażenia
No i stało się jestem posiadaczem PS50c550, czy szczęśliwym czy nie to się okaże w ciągu najbliższych tygodni. Póki co nie wiele miałem okazji się nim "pobawić" ale tak na szybko:
-jest wielki

po przesiadce z mojego starego 21 calowego CRT czasem aż ciężko ogarnąć cały ekran ale to myślę kwestia przyzwyczajenia,
-obraz bez żadnych modyfikacji po podłączeniu cyfrowej kablówki poprzez EURO złącze wygląda bardzo ładnie. Wiadomo, że sprawa jakości obrazu to rzecz gustu i wpływ ustawień poszczególnych parametrów także myślę, że tu każdy znajdzie coś dla siebie,
-po podłączeniu do TV ryby z filmem, po chwili pojawił się komunikat o podłączeniu zewnętrznej pamięci. Odtwarzanie filmów przebiegło bez zakłóceń choć widziałem tylko urywki bo na całe filmy jeszcze nie było czasu. Zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądać przy filmach z napisami i przy oglądaniu już całych filmów,
-po podłączeniu TV do routera nie robiłem żadnej konfiguracji, od razu przystąpiłem do udostępniania plików na laptopie (podłączonym do sieci po WiFi) za pomocą programu PC
Share Manager. Udostępnianie wygląda na intuicyjne choć sam proces "wrzucania" plików już trochę trwa,
Teraz czas na zburzenia sielankowej wizji o TV

-podstawa wydaje się zbyt mała jak pod taki TV, w przypadku małych dzieci w domu Tv może być w zagrożeniu, buja się na wszystkie strony,
-docelowo mam zamiar powiesić TV i trochę martwi mnie podejście do wejść na tylnej ścianie obudowy. Nie mam jeszcze wieszaka ale mam obawy czy wetknięta wtyczka USB, Euro,
czy RJ45 nie będzie zbyt odstawać co może uniemożliwić późniejszą regulację kąta, bądź załamanie się kabli,
-i sprawa najważniejsza, TV przy włączeniu niektórych trybów wyświetlania obrazu i emisji dźwięku BARDZO GŁOŚNO BUCZY. Sprawa jeszcze dokładnie nie zbadana także nie chcę
siać paniki ale na wszystkich trybach oprócz bodajże standard słychać bardzo głośne buczenie wręcz uniemożliwiające oglądanie. Jestem bardzo rozczarowany tym faktem i mam nadzieję, że to jednak jakieś chwilowe problemy i kwestia dalszych ustawień. Nie robiłem jeszcze aktualizacji softu, mam nadzieję, że może to być lekarstwo na powyższy problem. Jak można sprawdzić w bezpieczny sposób numer softu? Czy są duże zmiany między poszczególnymi wersjami? Czy można spodziewać się jakiś rewelacji po instalacji nowszej wersji?
Na kartonie nadrukowano datę 26.01.2011 czy może to być data produkcji TV?
Mam nadzieję, że ilość pozytywnych wrażeń będzie rosła a te kilka uwag, które już niestety udało mi się dostrzec szybko okażą się nieistotnymi.
Pozdrawiam
P.s. Po przeczytaniu przedostatniego postu trochę ręce mi opadły bo widzę, że Kolegę również męczy głośne i słyszalne buczenie.