TV kupiłem tylko z nastawieniem że to jest tv a nie monitor do kompa,czy do PS3.Wtedy pewnie bym sie zastanawiał nad LCD.Używam tylko do naziemnej cyfrowej,tv sat sd i hd ,i obecnie dvd,no i może w niedalekiej przyszłości BR ,i to tyle,żadnych konsoli i komputera pod tym nie będzie. Powidoki...,tak z bliska jak stanę przy samej matrycy i TV "wyświetla tylko na czarno" to co nieco widać,głównie od menu satki gdyż trochę się bawię ustawianiem i często menu jest wyświetlane,ale jak powiedziałem widać tylko jak stoję przy samym tv i jest tv włączony i czarny ekran,ale to trzeba się przyjrzeć i chcieć to widzieć

.Przy oglądaniu normalnym nic nie widać,i na następny dzień praktycznie to znika,a tv chodzi od wieczora do póznej nocy,więc trochę go magluje.Jeśli coś będzie nie tak na pewno to napiszę,nie jestem z tych co chwalą pod niebiosa to co mają w domu,i tylko to uznają że jest najlepsze na świecie ...... .Podsumowując powidoki jakieś tam mi minimalne zostają ,choć przy normalnym oglądaniu nic takiego nie widać ,i raczej przy normalnym oglądaniu będzie ich niewiele,a na następny dzień praktycznie ich już nie ma .Do wad ,może nie wielkich ,jeśli ktoś jest "maniakiem dzwieku " to fonia rewelacyjna nie jest ,podłączyłem pod Technicsa i ....jest rewelacja,lub jak ktoś ma kino domowe,i jest super.Jeszcze jedno do czego mogę się przyczepić,już pytałem i pisałem o tym ,szkoda że nie działa automatyczne przełączanie trybu AV,i to tyle wad,reszta jest po prostu super .