KIELAQ napisał:A jak wrażenia z Ambilight Spectra ? Jak działają polepszacze obrazu i 100 Hz ?
Jak działa pilot i czy jest wygodny ? Wiele pytań ale jesteś narazie jednym z nielicznych szczęśliwych posiadaczy![]()
KIELAQ napisał:URAD - po rabanie jaki zrobiłem w Philipsie chyba jednak nie ściemniali że 32 cale 9603 NIE ma 100 Hz . Potwierdza to też opis na ich stronce . Wszystkie większe mają wyszczególnione 100 Hz Clear LCD a ten 32 cale nie . Ze strony Philipsa można też ściągnąć opis szczegółowy do 37 calowego modelu (Dzięki Jaro za wskazówki) i też ma 100 Hz co bardzo mnie cieszy . Kiedy wreszcie pojawią się w sklepach w większej ilości (większy wybór-niższa cena) to od razu łykam 37PFL9603![]()
KIELAQ napisał:Jest na Allegro za 5299 (sklep porządny) . Z koleśiem który ma za 4840 brak jakiegokolwiek kontaktu (moim zdaniem lipa) . Zobaczymy jak będzie się przedstawiać sytuacja po majówce .
KIELAQ napisał:Poczekam do przyszłego tygodnia . Zobaczymy jaka będzie sytuacja . Znowu podzwonię i może gdzieś będzie w miarę tanio . Jeśli chodzi o allegro to - nie ma aukcji , nie ma tematu . Są 42 cale , 37 brak .
Zgadzam sie z Toba, jednak cyfra ma bardzo dobry sygnal i ciezko jest mi sie odniesc do innego sygnalu. Caly czas ogladam i wyszukuje jakiegokolwiek smuzenia i nic nie znajduje wiec podejrzewam ze ta funkcja nie ma znaczenia i poprostu 100hz dziala caly czas, mam porownanie do sharpa i powiem ze kolor jest na prawde piekny i naturalny ostrosc obrazu ze 2 razy lepsza niz w sharpie (gdzies slyszalem ze sharpy troche rozmazuja obraz zeby nie bylo wdac ziarnowosci sygnalu - czyli maja mniej szczegolow za to bardziej gladki obraz cos za cos mi akurat po porownaniu wydaje sie ze philips spelnil moje oczekiwania i nie zaluje ani zl ktore wydalem. nic ie mowilem o pilocie - jest ladny jakby z lepszego plastiku i mozna go uzywac do wszystkich urzadzen - sprawdzone u mnie na cyfrze i dvd - jak rowniez pilot od cyfry pasuje do tego tv. czyli jesli ktos sie zastanawia to smialo - a nie bedzie zalowaljarek12345 napisał:pkoso dzieki za ciekawe sugestie z pierwszej linni frontujak cos ciekawego odkryjesz podczas testow to pisz smialo .co do roznicy w obrazie miedzy 9603 a 7603 to moim zdaniem wszystko moze rozbijac sie o to jaki sygnal podpinamy do TV .powiedzmy ze mamy oba TV podpiete do N-ki i w takim wypadku powiemy ze roznicy nie widac (zbytniej) ale gdy podepniemy np slaby sygnal SD to juz reakcja moze byc inna (100 Hz i inne wspomagacze 9603 moga robic w takim wypadku swoje na plus tego modelu). pozdr
KIELAQ napisał:Jest na Allegro za 5299 (sklep porządny) . Z koleśiem który ma za 4840 brak jakiegokolwiek kontaktu (moim zdaniem lipa) . Zobaczymy jak będzie się przedstawiać sytuacja po majówce .