Wipeout HD

dienekes' shade

New member
WTF?? :hmm:

Ogrze, sprawdź to info:

"The patch notes, which can be retrieved from within the game, state that your save file needs to be deleted after the patch has been installed for the fix to take affect. This means your lap times, team loyalties and other single-player stats and options will be lost." :confused::confused::confused:

Trofea pozostaną, ale resztę szlag trafi :roll:

_blue_

New member
A prosze mi powiedziec czy po zakupie, sciagnieciu gry i np. przypadkowym jej skasowaniu - bedzie mozna ja ponownie zassac "za darmo" z PSN czy ona musi juz lezec do konca zywota konsoli na hdd zeby dzieci mogly sie nia cieszyc?

neospiderman

New member
A przypadkiem nie jest tak że można ściągać dowolną ilość razy na 5 różnych konsol?
Z tego co wiem to jest tak że swoje konto można przypisać do 5 ps3 i na wszystkich tych konsolach można ściągać do woli wszystko [i wiele razy] co się kupiło na danym koncie.

Bambolo82

Banned
neospiderman napisał:
A przypadkiem nie jest tak że można ściągać dowolną ilość razy na 5 różnych konsol?
Z tego co wiem to jest tak że swoje konto można przypisać do 5 ps3 i na wszystkich tych konsolach można ściągać do woli wszystko [i wiele razy] co się kupiło na danym koncie.

To jak to w końcu z tym jest?

neospiderman

New member
A więc jest tak jak wspomniałem, zacytuję dwa posty z forum PE, [mam nadzieję że autorzy nie zamordują mnie siekierą za to :] ]

niniejszym oświadczam,że uznawane za pewnik stwierdzenie,że wszystkie gry z ps store można dzielić na 5 konsol jest tylko po części prawdą.....

Oświadczenie te w istocie rzeczy oznacza,że jedno konto może być przypisane do 5 konsol - gdy jedną grę na koncie podzieliśmy na 5 osób,a drugą grę nie daliśmy nikomu i chcemy ją dać komuś innemu, nowemu to ten już gry nie ściągnie bo prawa do konta ma 5 tamtych osób(on będzie 6)

http://img264.imageshack.us/img264/7813/dsc00067gh9.jpg

Więc podsumowując,nie ma znaczenia czy na jednym koncie podzieliliście jedną grę 4 osobom,drugą daliście 3 osobom,a trzecią grę nikomu.Ważne czy były pobrania na 5 różnych konsol i tylko te konsole mają prawa do pobrań z tego konta.

"prawo" do konta można anulować poprzez opcje dezaktywacja w panelu zarządzania kontem-wtedy gry ściągnięte z tego konta przestaną się uruchamiać na tej konsoli ale odzyskamy możliwość pobrań dla innej
smile.gif
ź: ficuś

To żadna nowość, jeśli ktoś myślał, że to działa inaczej, to współczuję
smile.gif

Konto jest dzielone na 5 konsol, a nie gra na 5 konsol, więc nie można dzielić jednej gry na jedną piątkę osób, a drugą grę na kolejną
tongue.gif

Jedno Konto = 5 Osób = Nieograniczona ilość możliwości pobierania na każdą konsolę = Cała Piątka może pobierać każdą grę z konta

Oczywiście właśnie można "wyrzucić" kogoś z konta i zastąpić go kimś innym (ta osoba sama musi się usunąć z konta, poprzez deaktywację powiązania jego konsoli z danym kontem), oczywiście automatycznie gry, które ma na swojej konsoli "deaktywowany" użytkownik, przestają działać. Nawet jak aktywuje ponownie konsolę, to będzie musiał te gry pobrać od nowa (nawet jak nadal je ma na konsoli
smile.gif
)
ź: Katana

neospiderman

New member
Jeśli ta gra nie jest jakimś dziwnym wyjątkiem, to wszystko co napisałem powinno odnosić się również do niej.
Pamiętam tylko że kiedyś chyba były problemy z jej dzieleniem, ale po wydaniu któregoś tam FW wszystko się ułatwiło.
Jest mi trudno cokolwiek na 100% pisać ponieważ ta gra/seria mnie już totalnie nie obchodzi i za darmo tego nie chcę.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Ja generalnie więcej niż kilka złotych też bym za to nie dał - wcześniej jednak wyraźnie nie można było dzielić tej gry gdyż by w ogóle w nią grać należało być zalogowanym do PSN z konta, na którym dokonało się zakupu.
W momencie gdy chciał zagrać ktoś inny to i tak musiał czekać 24 godziny.

Co rozumiesz przez to, że z nowym firmware wszystko się ułatwiło?

Dzięki i pozdrawiam,

neospiderman

New member
No właśnie coś mi tam kiedyś przeleciało przed oczami ze podobno to ograniczenie zostało zniesione z któryś tam wcześniejszym FW.
Nie wiem czy to prawda, nie mam dostępu do tej gry, trzeba by było poszperać na forum psx extreme tam na pewno coś jest na ten temat napisane.

Do góry