Ale nawet jak dasz 100 tych motylków to regips odpadnie. A gdy regips przylega do ściany to nic nie zrobisz. Zasadnicza różnica jest w materiale ściany, kretka też dziurawkę masz czy pustaka ??
To wzmocnienie z osb to raczej zbędna rzecz, teraz musisz w drewnie wiercić wiertłem do drewna a nie do betonu, jak masz pustak to bez problemu zrobisz też takim wiertłem dziurę pod kołki, jak cegła to po wierceniu w drewnie musisz zmienić wiertło. A i pod uwage weź grubość regipsa, płuty osb i ile cm będzie w ścianie.
Ja mam ten regulowany, identyczny tylko inna firma. Patrz jaką ma odległość od ściany ja mam chyba 8 cm, jest bardzo mało, a kiedy trzeba zawsze odjedziesz tv żeby coś przypiąć odpiąć czy zobaczyć czy coś za tv się nie dzieje. Nie kupuj tego na stałe, bo zawsze tv trzeba ściągać we dwoje. A i w/g mnie kanał jest baaardzo długo, jak kupisz tv, będzie miał wtyczki z boku, to będziesz musiał dłuuuuugie kable kupować
oblicz mniejwięcej wysokość tv w tym meijscu ale najlepiej daj po bokach
Najważniejsza rzeczy przy dziurawce to wiercić bez udaru jak wspomniał wcześniej kolega
ja bym dał tunel obok gniazdek, ale nie ten kanał tylko z rurek do odkurzacza centralnego.
A i bardzo ważna rada !!!!!!
weź teraz metrówke, narysuj na ścianie wymiar od ściany do 1 kabla zapisz ile cm, weź zapas 1,5 cm, i tak zrób z reszta kabli i zrób sobie zdjęcie, potem po tynkach będziesz wiedział gdzie nie dać kołków. A i czemu nie pochowałeś tych kabli w ściane ?!?!?1 tynku ktoś będzie musiał nadrzucić sporo żeby to ukryć. Wykuj bruzde póki możesz.
o takie coś mi chodzi:
a tu fotki wieszaka i mojego drugiego kanału jak robiłem na kable właśnie z rury z odkurzacza centralnego
http://www.hdtv.com.pl/forum/o-wszy...erialy-budowlane-itp-pytania-i-porady-16.html
jak dla mnie nic z tym nie zrobisz. płyta gk to karton, na tym możesz powiesić lampe na kołkach moly/motylkach. To jest ściana działowa taka zrobiona ??