wojtas napisał:Witam,W sobotę instalowałem sobie enkę, a nie chciałem wyłączać C+. Więc założyłem zwykłą przelotkę między dekoderami i chodzi. Tzn sygnał wchodzi na dekoder C+ i dalej przelotką na nboxa. I teraz albo włączam dekoder C+ i oglądam cyfrę, albo wyłączam dekoder C+ i włączam nboxa i wtedy oglądam enkę (jest naprawdę odjazd - mam na myśli jakość n w porównaniu z cyfrą).Jedyne pytanie do Ciebie, to czy Twój dekoder C+ ma zarówno antenowe wejście, jak i wyjście.Pozdrawiam
Ehh... Jakby to znowu powiedzieć...genuslaw napisał:No właśnie. Jeżeli posiadam dwa telewizory: jeden tradycyjny dobrej marki oraz drugi LCD SHARP HDMI, czy będę mógł oglądać programy z "n-ki" zarówno na jednym i na drugim?
Pozrawiamy Ciebie i Twoich licznych braci!genuslaw napisał:Pozdrowienia dla wszystkich wszystkowiedzących od "ignoranta"
Ponieważ na wyjściach cyfrowych głośności regulować nie należy. Wiąże się to z koniecznością dwukrotnego przekodowania strumienia danych i powoduje utratę jakości. Głośność reguluje się we wzmacniaczu.kolmirek napisał:wiem, że może to już gdzieś wyjasniano. Pomimo tego bardzo proszę powiedzcie dlaczego z pilota nboxa nie mogę regulować głośności.
TV Sony KLVS 40 - połączenie z nbox HDMI.
Zaprawdę duby smalone bredzi...hellboyek napisał:mam pytanie:
w ktoryms poscie, ktos napisal, ze gdy mam zwykly TV i nboxa recorder podlaczonego przez Euro, nie bede mogl obejrzec wszystkiego co nagram...
O multiroomie wiadomo na razie tyle, że ma być...hellboyek napisał:ogolnie zalezy mi na multiroomie, dlatego interesuje mnie nbox HDTV recorder (tylko przy nim jest to mozliwe)
Grzegorz napisał:A mi wydaje się że jest, brak obsługi HDMI sprawi że niektórych filmów i/lub audycji po prostu nie zobaczysz. Component tego nie obsługuje, niestety - więc to JEST problem.
Ludzie! Nie siejcie dezinformacji wśród gawiedzi!PawelL napisał:Nie wiem, jak z oglądaniem "on line", ale w przypadku dekodera PVR (recorder) brak obsługi HDMI oznacza, że nie da się obejrzeć w HD niczego, co zostało nagrane na dysk (audycje, programy, wideo na żądanie), choćby oryginalnie było to nagrane w HD. Trochę szkoda ...
butryk napisał:Właśnie ,jeden z najciekawszych programów(moim zdaniem lepszy od discovery.Ponawiam pytanie .Co z tym kanałem i czy n-ka ma zamiar wprowadzić go do swojej oferty w przyszłości?
Pozdrawiam
Na 99% to jest to. Spróbuj to się przekonaszPMENKI napisał:Mam coś takiego jak LOOP (w instrukcji opisane jako przelotka dla tunera analogowego). Czy to jest to? Jak masz podpięte te dwa tunery do TV?
Pzdr
PMENKI
Przecież napisałem to samo, tylko innymi słowami, więc o co chodzi?zcott napisał:Ludzie! Nie siejcie dezinformacji wśród gawiedzi!
Ile razy już o tym było?!
Brak HDMI nikogo nie pozbawi możliwości obejrzenia programu czy nagrania. Może ewentualnie uniemożliwić obejrzenie niektórych filmów w HD po komponencie, jeżeli nadawca sobie tego zażyczy. W SD nadal oglądać będzie można wszystko.
zcott napisał:Ludzie! Nie siejcie dezinformacji wśród gawiedzi!
Ile razy już o tym było?!
Brak HDMI nikogo nie pozbawi możliwości obejrzenia programu czy nagrania. Może ewentualnie uniemożliwić obejrzenie niektórych filmów w HD po komponencie, jeżeli nadawca sobie tego zażyczy. W SD nadal oglądać będzie można wszystko.
Wygląda, że to. Ale najłatwiej sprawdź na tylnym panelu dekodera, po prostu są dwa gniazda antenowe (jedno pod drugim), jedno opisane IN, a drugie OUT. Jeśli chodzi o połączenie, to najprościej: nbox-HDMI-LCD(wejście HDMI) oraz Ferdek-scart-LCD(wejście nr1).Jest w miarę komfortowo, ponieważ mój LCD (Sharp 32 GA9 - pozdrowienia dla Kikiego) sam rozpoznaje, na którym wejściu jest akurat oodawany sygnał.PozdrawiamPMENKI napisał:Mam coś takiego jak LOOP (w instrukcji opisane jako przelotka dla tunera analogowego). Czy to jest to? Jak masz podpięte te dwa tunery do TV?
Pzdr
PMENKI
No nie to samo, bo napisałeś, że niczego nagranego w HD nie będzie można obejrzeć w HD.PawelL napisał:Przecież napisałem to samo, tylko innymi słowami, więc o co chodzi?
Jak na tą chwilę mowa jest jedynie o filmach na VoD.Jelu napisał:A jakie sa szanse ze takich programow bedzie duzo? czy to raczej beda jakies jednostkowe przypadki? jesli wogole?
zcott napisał:No nie to samo, bo napisałeś, że niczego nagranego w HD nie będzie można obejrzeć w HD.
torsen napisał:Skoro zakonczyl sie sezon F1 i "licencja" TV 4 do emisji teraz bedzie rywalizacja o prawa do transmisji i tu artykul.
http://sport.onet.pl/0,1248769,1422065,wiadomosc.html
zcott napisał:O multiroomie wiadomo na razie tyle, że ma być...
Wiem o tym, ale z BOKu już różne ciekawe rzeczy wychodziły, więc nie traktuję tego jako pewnik.hellboyek napisał:ale tylko poprzez nbox HDTV recorder... to informacja z BOK!zcott napisał:O multiroomie wiadomo na razie tyle, że ma być...
marcintgr napisał:Wiadomo może juz coś czy te tunery bedą miały przełącznik DISEqC chodzi mi o oglądanie z dwóch lub więcej satelit?