lukiasz napisał:wczoraj w nocy a dzisiaj rano, strasznie cos sie piedXXX wszystko, długo wczytywał kanał obraz i dzwięk czasem nci sie nie pojawiało, okazało się że mam więcej gównianych programów FTA, czyli coś dodają i coś się dzieje, no i CNN ruszył
do tego dzisiaj rusza Comedy Central, i ciekawe co z tym kanałem filmowym bo już zaczyna mi brakować HBO
do tego wczoraj w nocy pojawił się jakiśprogram na ponad 300 kanale nie pamiętam co w nazwie miał HDTVsorki za brak konkretów ale jestem w pracy i tak mi się przypomniało
a jak było to sorki
U mnie działa takie połączenie: nbox HDMI Yamaha HDMI Samsung. Jest jeden problem, wcześniej już opisywany, czyli co parę minut na kanałach z DD zanika dźwięk na ok. 0,5 sek. Z resztą występuje on też przy bezpośrednim połączeniu nbox > Samsung.marekbak napisał:2. Kto próbował takiego podłączenia nbox > HDMI > ampli > HDMI > TV
N-kę mam od wtorku. Na dźwięk 5.1 trafiłem do tej pory tylko na tvn (magda m.) i discoveryHD (Sunrise Earth). Reszta DD 2.0 albo PCMAndrzejS napisał:Witam wszystkich mam pytanie które z kanałów nadają DD 5.1, bo po podłączeniu amplitunera przez opto i zmiania w box na DD mam dolby ale tylko 2.0 a nie 5.1
maciek_f napisał:N-kę mam od wtorku. Na dźwięk 5.1 trafiłem do tej pory tylko na tvn (magda m.) i discoveryHD (Sunrise Earth). Reszta DD 2.0 albo PCM
Dolby Digital 5.1 nadają TVN na niektórych filmach i Discovery HD równierz tylko na niektórych. Podobno n-sport czasami też nie mam go więc nie mogę potwierdzić. Jeżeli wyświetla Ci się DD 2.0 to konfigurację masz prawidłową.AndrzejS napisał:Witam wszystkich mam pytanie które z kanałów nadają DD 5.1, bo po podłączeniu amplitunera przez opto i zmiania w box na DD mam dolby ale tylko 2.0 a nie 5.1
[B]9 października w ramach platformy n uruchomiono nowy kanał Comedy Central - na razie nadawany jest trailer promocyjny z zapowiedziami programu i godzinami emisji. Comedy Central jest na kanale 20 w nboxach i wchodzi w skład pakietu Hity Filmowe.[/B]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[B] Comedy Central będzie w n - telewizji nowej generacji na wyłączność, a więc abonenci innych platform nie ujrzą programu w swoich dekoderach.
[CENTER] [IMG]http://w3.satkurier.pl/pliki/5304.jpg[/IMG]
[/CENTER]
W jakich godzinach będzie nadawany program Comedy Central widać na zrzucie ekranowym z nboxa HDTV.
W ramówce Comedy Central Polska znajdą się takie seriale komediowe, jak: "Bill Cosby Show" "Frasier" czy "Zdrówko".
Wiele kobiet ucieszy fakt, że stacja wyemituje, do tej pory niewyświetlaną w Polsce, piątą i szóstą serię serialu "Seks w wielkim mieście".
Ciekawie zapowiada się także popularny program amerykański "Saturday Night Live". Oprócz zagranicznych formatów znajdą się także polskie programy.
Zobacz tu:valdi napisał:Mam prośbę ktoś kiedyś wspominał na tym forum że są jakieś przejściówki z kilku wejść HDMI na jedno. Byłbym wdzięczny o podanie nazwy tego urzadzenia.
I bardzo dobrze. Taki jest standard telewizji w Europie.Witam! Czy jest możliwość uzyskania z nboxa 720p 60Hz? Mam plazme LG42PC1R i po HDMI mam jedynie 720p 50Hz i 1080i 50Hz.