Jak ja czytam takie rzeczy że ludzie biorą wolne żeby "załatwić" sobie n-ke...
Jestem dość młodym człowiekiem, fanatykiem nowych technologii.... I potencjalnie takie "n" powinno doprowadzać mnie do orgazmu za każdym razem jak czytam czy słysze coś na ten temat.
Niestety przy okazji jestem raczej nie wrażliwy na marketingowe zagrywki, i trzeźwo oceniając, patrząc po ofercie programowej (która zupełnie do mnie nie trafia - jakie tam są kanały filmowe? to co tam jest i nazywane jest tak w rzeczywistości to crap - gdzie hbo, hbo2?... sportowe? ta.. n sport... i co to ma być? hdtv? jak materiału hdtv jest jak na lekarstwo, upscaling i tyle. Cyfra ma większość lig europejskich a polsat bundeslige i szybko praw sie nikt nie pozbedzie, co ma n? nic.)
Co do jakości, nie chce mi się zbytnio wierzyć ludziom którzy mówią że jest duża różnica - po prostu nie może być - chyba że mówimy o tele5 i innych tego typu niszowych stacjach, które na cyfrze rzeczywiście wyglądają tragicznie. Podobnie rzecz może się mieć z TVP, które u mnie wygląda lepiej z naziemnej... Ale ludzie, porównajcie, czuje że jest tak jak z kablami, 'kupiłem kabel za 300zł, ha jak pięknie obraz wygląda' (w rzeczywistości różnica, jeżeli wogole jest, to niezauważalna)
Jakim prawem 'n' nazywane jest platformą HDTV? 3 kanały na krzyż, i to żaden aktualnie nadawany!?
Całe te obiecanki-cacanki, które serwuje ITI, 'że za rok to bedzie tak jak w stanach' że ciągle sie rozwijamy zestawcie z samym startem platformy..... Jeżeli nie potrafią na czas nawet n-boxow dostarczyć!
Może jest powód że tak robią..... Jeżeli człowiek już zamówi 'n' można go już odfajkować. Niech czeka. Na dobre to wyjdzie platformie. Dlatego że gdy już po jakimś czasie 'zdobędzie' tego n-boxa, zamontuje w wielkim pospiechu, aktywuje usługe, będzie miał poczucie spełnionej misji:
'Oj tak, wreszcie, po tygodniu czekania, gonienia, dzwonienia! Jakiż jestem wspaniały! Moge usiąść i oglądnąć dokładnie to samo co miałem na cyfrze

opcorn: YEA!'
Jedyna kwestia jest bezdyskusyjna..... n-box miażdży pionki od cyfry. I chyba tylko dlatego będę się przesiadał na 'n' w okolicach świąt... Ale nie wcześniej. Na pewno będą spore promocje w tym okresie.