Wielka "n"cyklopedia - czyli wszystko o "n"-tv

Jak oceniasz oferte programową dostępną w n?

• Total voters
    0

Frauka

New member
Bez reklam
Nikt z forumowiczów nie jest w stanie konkretnego konwertera polecić,i czaszy,do N-ki,,i pytałem jeszcze o nboxa,lepiej 250 czy turbo,to jest dla brata,jest w LONDYNIE,ja jadę na nbox 250,trochę go słychać w nocy więc może turbo jest lepszy,tzn ciszej chodzi o pojemność dysku nie chodzi tylko ogólnie

Mam czaszę i konwerter z Nki i nie narzekam.
Starszy model dekodera ( chyba seria BZB) rzeczywiście chrobocze. Jak weźmiesz bratu dekoder nowszej serii CLRA to nic nie będzie buczało.
Jak dla mnie 250 spokojnie starcza. Były ostatnio różne problemy i przeważnie jak coś się kopie to w turbodekoderach. Masa ludzi żałuje wyrzuconej kasy.

Jak nie zależy na większej przestrzeni dyskowej to nie ma co przepłacać. Taka jest moja opinia.
A skoro ciągle deszcze to po prostu dobrze zaizolować końcówki przewodów i już. Do tego dobry kabel, czasza minimum 80cm ( im większa tym lepiej). Nic nie jest zresztą wieczne :)

Najlepiej jakbyś poczytał sobie forum Nki: n telewizja nowej generacji - Powered by vBulletin

Ostatnia edycja:
jaki sprzet?

Witam,chcę podpisać umowę z N-ką(ze względu na dużą ilość kanałów hd),interesuje mnie pakiet z 25 programami hd.Obecnie mam kablówkę więc nie mam żadnego sprzętu satelitarnego.Co muszę dokupić i gdzie żeby być zadowolonym z ceny i jakości?Mam bardzo dobry 3D tv,więc nie chcę odwalić fuszerki.Mieszkam na 3 piętrze,kilka metrów od balkonu mam wysokie drzewa,ale jest mała luka między nimi,sąsiedzi pode mną mają tak zamontowane anteny.Proszę o pomoc,jakie dekodery,anteny i co tam jeszcze potrzeba kupić czy wydzierżawić od operatora.Pozdrawiam i proszę o pomoc.

gatar

Active member
Bez reklam
Witam.
Jak N to dekoder od nich (np. turbodekoder, ja mam i jest dobrze).
Moim zdaniem resztę także możesz od nich "wziąć", chyba, że masz nietypowe warunki, ale skoro sąsiedzi sobie radzą t o u Ciebie powinno być dobrze.

Na razie jeszcze nie nagrywam,bo mam zwykły dekoder,ale jutro przychodzi dysk przenośny 750GB to potestuję i odpiszę(podobno można go podpiąć pod dekoder i będzie to samo co w turbo).

marian111

New member
Miałem c+ i n-tv, teraz polsat

Czasze wzialem 80,jest wystarczajaca,sygnal sila 95,jakosc 100,dekoder wzialem zwykly-podlacze pod niego dysk i bede mial to samo.

Wszyscy do kupy wzięci to walka o kasę, a o klienta to przed podpisaniem umowy. Z każdym są problemy, z jednym większe z drugim mniejsze. Teraz do rzeczy powiadasz 95% siła sygnału, podaj jeszcze typ tunera, ja pomimo 120cm ofseta nigdy nie miałem 95%. Kończąc to nikogo nie pochwalę, niech każdy na sobie to doświadczy, a to troszkę kosztuje kieszeń. SPRAWDZONE JEST PORZEKADŁO, "KAŻDY CHWALI SWOJE". Ciekaw jestem jak ten dysk podłączysz, tylko tun.n-ki mają jedno wyjście aktywne- pazerni!

Wszyscy do kupy wzięci to walka o kasę, a o klienta to przed podpisaniem umowy. Z każdym są problemy, z jednym większe z drugim mniejsze. Teraz do rzeczy powiadasz 95% siła sygnału, podaj jeszcze typ tunera, ja pomimo 120cm ofseta nigdy nie miałem 95%. Kończąc to nikogo nie pochwalę, niech każdy na sobie to doświadczy, a to troszkę kosztuje kieszeń. SPRAWDZONE JEST PORZEKADŁO, "KAŻDY CHWALI SWOJE". Ciekaw jestem jak ten dysk podłączysz, tylko tun.n-ki mają jedno wyjście aktywne- pazerni!
Nie wiem co Ty do mnie bredzisz...dysk jest podpięty pod usb i sie normalnie nagrywa,tuner mam najprostszy.

slawko_23

New member
Bez reklam
witam, od kwietniowej aktualizacji, przy włączeniu routera do zasilania w 8/10 przypadków dekoder się resetuje i za parę minut ok. Kilka razy pojawiło się tez komunikat o uszkodzonym dysku twardy i konieczności kontaktu z serwisem.

Router to D-LINK di-524, kabel sieciowy (2 metry) do tunera oraz tv. Czy ktoś ma podobnie?

dinar

New member
Oglądam N-kę od godziny 19-23 i mam podłączone jeszcze inne urządzenia dla tego wyłączam na noc to wszystko na listwie [calkiem z prądu] czy może uszkodzić się dekoder N-ki.[250 z nagrywaniem]

Do góry