Wielka "n"cyklopedia - czyli wszystko o "n"-tv

Jak oceniasz oferte programową dostępną w n?

• Total voters
    0

Studio Art-BI

New member
Czytam te posty o platformie "n" i aż nie chce mi się wierzyć że wśród dyskutujących nie znalazł się nikt kto napisałby prawdę o tej pseudo ofercie. Szczególnie mi chodzi o ofertę cenową i pakiet podstawowy który niby to jest za darmo. Czy wy jesteście aż tak naiwni. Tam nie ma nic za darmo. Chciałbym poinformować Panów z marketingu ITI że taka oferta mnie obraża, ponieważ traktuje mnie jak półgłówka lub nedorozwiniętego. Proszę mi wyjaśnić co to znaczy że "pakiet informacyjny jest za darmo".
Za darmo tzn. że kupuję n-boxa i oglądam ten pakiet bez rzadnych opłat, a tu co? Żeby otrzymać pakiet darmowy to trzeba kupić co najmniej dwa płatne. Ja na miejscu ITI posunął bym się dalej. Zaproponowałbym wszystkie programy za darmo we wszystkich pakietach temetycznych a płatny tylko 1 Discowery HD , którego cena wynosiłaby 80zł. Tylko ten jeden płatny a reszta jest za darmo.ALE!!! Aby otrzymać te wszystkie za darmo trzeba kupić ten płatny. Nie lepsza oferta? Lepsza. Dla takich jak wy co czytacie i dajecie się tak łatwo wkręcić w tą ofertę "za darmo".
Logiczne i uczciwe byłoby przedstawienie dwóch pakietów które i tak trzeba wziąć np; 2 x 10zł i w tych pakietach są te wszystkie informacyjne. Uczciwie ludziom przedstwić że nic nie jest za darmo. Wychodzi na to samo ale jest poprotu uczciwie przedstawione. A tak to firma liczy na naiwność ludzi którzy ulegną magii słowa "za darmo". Napewno firma ma jeszcze perę innych kruczków które będą zapisane "tłustym drukiem w umowie" ;) . Tkie przedstawianie oferty świadczy że jest ona cienka i liczy na naiwność ludzi. Obudźcie się panowie i panie. Napewno będą 3 programy w HD ale 2 godz. nadawania na dobę. A następne będą za 5 lat. I oczywiście za inną cenę. Popodpisujecie umowy i nikt wam nie zagwarantuje że będzie więcej programów w HD, a jak będą to nie piszą za ile. A te co mają być nadawane w HD to gwarantuje wam że nie będą w całLogiczne i uczciwe byłoby przedstawienie dwóch pakietów które i tak trzeba wziąć np; 2 x 10zł i w tych pakietach są te wszystkie informacyjne. Uczciwie ludziom przedstwić że nic nie jest za darmo. Wychodzi na to samo ale jest poprotu uczciwie przedstawione. A tak to firma liczy na naiwność ludzi którzy ulegną magii słowa "za darmo". Napewno firma ma jeszcze perę innych kruczków które będą zapisane "tłustym drukiem w umowie" ;) . Tkie przedstawianie oferty świadczy że jest ona cienka i liczy na naiwność ludzi. Obudźcie się panowie i panie. Napewno będą 3 programy w HD ale 2 godz. nadawania na dobę. A następne będą za 5 lat. I oczywiście za inną cenę. Popodpisujecie umowy i nikt wam nie zagwarantuje że będzie więcej programów w HD, a jak będą to nie piszą za ile. A te co mają być nadawane w HD to gwarantuje wam że nie będą wości w HD tylko kilka pozycji na dobę. Pozdrawiam myślących.

zcott

New member
Ja chciałbym poruszyć jeszcze inną kwestię.
Mianowicie dysk ma mieć 250GB... i była mowa, że dla VoD zarezerwowane będzie 170GB. Jak się od tego jeszcze odejmie parę giga na time-shifting to już nam niewiele zostanie na nagrywanie przy pomocy PVR... (a gdzie tam do 300h :D )
Obawiam się, że niewiele materiału się tam zmieści, szczególnie w HD. Zależy z jaką przepustowością będą nadawane te kanały...
Ogólnie wydaje mi się, że rezerwowanie sztywnej ilości miejsca na VoD jest słabym pomysłem. Użytkownik powinien móc sam decydować ile miejsca chce na co przeznaczyć. Szczególnie, że VoD ma być usługą opcjonalną, więc jak się jej nie weźmie to co? 170 giga zmarnowanego miejsca?

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
Studio Art-BI napisał:
ble ble ble.....Dla takich jak wy co czytacie i dajecie się tak łatwo wkręcić w tą ofertę "za darmo"....ble ble ble

To bardzo miłe, ze masz nas forumowiczów za głupków. Ale się bardzo cieszymy, ze trafił się nam w końcu ktoś myślący.

Witaj o zbawco, dzięki tobie otworzyły się nam oczy. Precz z "N", po trzykroć precz....

Cóż za spostrzegawczość, jaka wyrozumiałość dla innych. Niesamowite, mam prośbę do AR - proszę uczyć tego zbawcę moderatorem.

Otóż drogi panie, masz pan prawo do własnych opinii, nie przeczę. Ale przed napisaniem czegokolwiek chwilkę pomyśl - to naprawdę nie boli.

Oczywiście czepić się można każdego i wszystkiego. Czepiłeś się np. pakietu darmowego. Wybacz nie rozumiem co Ci przeszkadza i na czym polega przemyślna intryga ITI. Mają oni podzielony program na pakiety - mają. Jest pakiet informacyjny za 0 zł - jest. O co masz pretensje? O to, że nie zrobiono tego na Twój sposób. To czego sie nie czepisz np., że nie powinno być pakietów a osobno zakupowane programy?? Masz zakupić dwa pakiety, żeby podpisać umowę i tyle, a za pakiet informacyjny, który jak zauważasz jest WYDZIELONY osobno nie musisz. W czym problem??

Studio Art-BI napisał:
Tkie przedstawianie oferty świadczy że jest ona cienka i liczy na naiwność ludzi. Obudźcie się panowie i panie....

.... albowiem bliski jest dzień sądu ostatecznego. NIe wiedziałem, że takie przedstawianie oferty świadczy o jej cienkości, zawsze myślałem, że świadczy o tym to co ona przedstawia - dla mnie np. pomysł Wojna i pokój jest nowatorski i superowy.

Studio Art-BI napisał:
Napewno będą 3 programy w HD ale 2 godz. nadawania na dobę. A następne będą za 5 lat. I oczywiście za inną cenę. Popodpisujecie umowy i nikt wam nie zagwarantuje że będzie więcej programów w HD, a jak będą to nie piszą za ile. A te co mają być nadawane w HD to gwarantuje wam że nie będą w ...ble ble ble

To masz lepsze informacje niż panie z infolinii, nie poparty niczym bełkot. Skoro się panu tak wydaje, to pewnie tak być musi. WOW nie dość, że zbawca to jeszcze i prorok.

Studio Art-BI napisał:
A tak to firma liczy na naiwność ludzi którzy ulegną magii słowa "za darmo".

Mogę Ci zaręczyć, że mimo naszej (forumowiczów) głupoty, nikt nie rzuci się na "N" z powodu ich kanałów informacyjnych. I nikt nie ulega magii słowa "za darmo". Nic nie ma za darmo i dlatego masz zapłacić za aktywację i otrzymujesz wysokiej klasy sprzęt "ZA DARMO" w użtkowanie (pokaż mi inną platformę cyfrową, która tak robi), oraz masz wykupić minimum dwa pakiety po 10 złotych.
Co się Tobie wydaje, że ITI nie wiedziało co zrobić z kaską i postanowili sie pobawić w HDTV. A jak nie wypali to po roku złożą manatki i się wycofają (to był głos innego "forumowicza"). To ma zarobić na siebie. Czy zdajesz sobie sprawę jaki jest koszt uruchomienia takiego przedsięwzięcia. Nie robi się tego dla przyjemności i ryzyka, że może się uda. Trzeba się solidnie przygotować. "N" chce zarobić na jakości usług i nie może sobie pozwolić na robienie ludzi w konia - bo przegra na starcie.

Podrawiaj myślących (chodzi CI pewnie o myślących tak jak Ty - ale to chyba nie jest liczna grupa) dalej, ale proszę Ci zmień lekarza, bo ten do którego chodzisz okłamuje Cię.

Ostatnia edycja:

hernu

New member
Studio Art-BI napisał:
Napewno firma ma jeszcze perę innych kruczków które będą zapisane "tłustym drukiem w umowie" ;) .

Jeżeli ITI w swojej umowie zapisze wszystkie kruczki tłustym drukiem, to możemy być spokojni, nie chce nas oszukać, co innego, gdyby najważniejsze zagadnienia dla nas, klientów, były zapisane drobnym drukiem.
Do reszty postu nie wyrażę swojej opinii, szkoda czasu...

arsenal

Moderator
VIP
Studio Art-BI napisał:
Czytam te posty o platformie "n" i aż nie chce mi się wierzyć że wśród dyskutujących nie znalazł się nikt kto napisałby prawdę o tej pseudo ofercie. ...
Za darmo tzn. że kupuję n-boxa i oglądam ten pakiet bez rzadnych opłat, a tu co? Żeby otrzymać pakiet darmowy to trzeba kupić co najmniej dwa płatne. Ja na miejscu ITI posunął bym się dalej. Zaproponowałbym wszystkie programy za darmo we wszystkich pakietach temetycznych a płatny tylko 1 Discowery HD , którego cena wynosiłaby 80zł..
Tylko do tego się odniosę bo do reszty zwyczajnie mi się nie chce. Nikt tu nie wierzy, że coś od ITI będzie za darmo. Bo nie będzie. ITI przynajmniej wali prosto z mostu: " Za te kanały nic nie bierzemy. Odkujemy się na innych".
Zadzwoń do Cyfry+ lub Polsatu i zapytaj, za tóre kanały w pakietach się u nich nie płaci.Ciekawe czy ci odpowiedzą:smile::p. Nie ma nic za darmo.
Jeśli Ty myślałeś, że tak będzie to cię mi szkoda. Będziesz miał ciężko w dorosłym życiu. Jeśli chciałeś nas swoją wypowiedzią sprowokować to oczywiście udało ci się. Trzeba było jednak swą wypowiedź podeprzeć faktami a nie domysłami. Wtedy można normalnie dyskutować.

Jussi

New member
Bez reklam
Spuscmy zaslone milczenia na wypowiedz BI (wszak my hetero) :p

Pytanie z innej beczki. Czy ktos orientuje sie jak wyglada sprawa z wersjami dzwiekowymi i napisami w filmach na kanalach filmowych. Tzn z tego co wiem to chyba jest mozliwosc wlaczania/wylaczania napisow tak? A jak wyglada sprawa z np lektorem/dubbingiem? Czy takie opcje tez wchodza w gre? Nie mialem nigdy nic poza WiznaTV, wiec nie wiem jak to wyglada w zagranicznych platformach (premiere ma chyba dubbing do wyboru bo u nich do kazdego filmu robia dubbing, a jak bedzie u nas?)

Pozdrawiam

autorus

New member
:D:D:D:D:D
Koledze się coś pomyliło. To nie grupa dyskusyjna cyfry ani polsatu. Nie bedę strzepił języka bo raczej nie warto. Miałem to samo ze świadkami jehowy normalnie. :D:D:D:D:D

arsenal

Moderator
VIP
Jussi napisał:
Spuscmy zaslone milczenia na wypowiedz BI (wszak my hetero) :p

Pytanie z innej beczki. Czy ktos orientuje sie jak wyglada sprawa z wersjami dzwiekowymi i napisami w filmach na kanalach filmowych. Tzn z tego co wiem to chyba jest mozliwosc wlaczania/wylaczania napisow tak? A jak wyglada sprawa z np lektorem/dubbingiem? Czy takie opcje tez wchodza w gre? Nie mialem nigdy nic poza WiznaTV, wiec nie wiem jak to wyglada w zagranicznych platformach (premiere ma chyba dubbing do wyboru bo u nich do kazdego filmu robia dubbing, a jak bedzie u nas?)

Pozdrawiam
Zapewne będzie na jednej ścieżce lektor a na drugiej wersja oryginalna+napisy. Znaczy sie mam taką nadzieję.

G@RY

New member
wonio chodzi Ci w drugą strone tak? :) no to zwracam honor :)
na razie wątpię ale z czasem jak rozwiną oprogramowanie może i dadzą taką możliwość.

ilość miejsca na VoD nie może być zmieniana chyba bo to się samo aktualizuje raz w miesiącu powiedzmy i Ty nie wybierasz co chcesz sciągać a co nie dlatego u każdego musi być taka sama ilość miejsca.

mirzaw

New member
Cyt:
"Skalowanie sygnału SDTV (PAL) do rozdzielczości HDTV (720p, 1080i)"

Pytanie:?
Mam Projektor SONY VPL VW10 HT (rozdzielczość 1366x768)
Czy sygnał z Component (tylko takie wejścia posiadam) będzie również skalowany do HD?
Z tego co słyszałem niektóre skalery w DVD nie skalują na wyjściu Component tylko na HDMI.

małgosia

New member
Z Wami (tzn. facetami) życie jest naprawdę ciężkie.

Kupowaliśmy niedawno z mężem LCD i DVD i miał to być koniec wydatków na sprzęt. No ale pojawiła się "n" :fool:

I wszystko zaczęło się od nowa. Nie pytam o samą "n", bo mój luby więcej o niej wie niż o pralce i lodówce (czy to nie dziwne ?). Mam pytanie o sprawy, które mnie interesują.

Do tej pory korzystaliśmy z kablówki. Teraz mamy zaśmiecić balkon anteną satelitarną :x i przesłonć sobie widok na park :fool: Powiedzcie mi ile kabli (mam nadzieję, że tylko 1) trzeba będzie doprowadzić z balkonu do mieszkania ? Czy przy wierceniu dziury (w betonowej płycie) na taki kabel jest dużo kurzu ? (niedawno remontowaliśmy mieszkanie) ? Iloma kablami łączy się ten dekoder z telewizorem ?
Nie pytam o to kto te kable będzie czyścił, bo wiadomo, że ja :x
Acha - ile orentacyjnie kosztuje montaż anteny + to wiercenie w ścianie ?

I chyba się zgodzicie, że faceci to duże dzieci, które ciągle potrzebują nowych zabawek :p

Studio Art-BI

New member
Gdzia ja trafiłem? Co za ludzie tu zaglądają? Napisałem "Tłustym drukiem" w cudzysłowiu i z uśmieszkiem a nikt i tak nie zrozumiał aluzji. Posłuchajcie napaleńcy. Tłustym drukiem miało znaczyć bardzo drobniutkim. Teraz jest chyba już jasne. Panowie z ITI boki zrywają jak szybko żeście połknęli ten gryps "Pakiet informacyjny za darmo". Dalej do was nie dociera ze żadna platforma cyfrowa nie ma tak głupiej oferty. Poprostu pakiety są po tyle i tyle jak bierzesz dwa to jest taniej. I to jest przejżyste. Jeżeli w "n" pakiet informacyjny jest za darmo to ja go biorę. Płacę za dekoder i na tym koniec. Jak za darmo to za darmo. Oj dzieci, dzieci. Bawcie się dalej i tak z tego nic nie zrozumiecie bo to się nazywa marketing. Zawsze uważałem działania marketingowe w większości wypadków za śmieszne i niewiarygodne jak reklamy TV, ale widać jest dużo jednak ludzi co to łykają jak pelikany. Przepraszam Pelikany. Żegnam to dziecinne forum.

Tomek Koko

New member
Bez reklam
A ja np przejde na "n" nie tylko z powodu tych 3 programów HD czy darmowego pakietu ale z powodu mpeg4 i tunera DVB-S2, o czym jesli nikt to niewielu mówi. Ja zdaje sobie sprawe ze 3 kanały to dopiero jaskółki i byc moze bedzie tak ze nie beda nadawane przez cała dobe w hd. Dla mnie jednak wazne jest to zeby był super obraz równiez na innych programach a dzieki "n" nawet obraz na TVP mam nadzieje bedzie ok.

Ostatnia edycja:

Studio Art-BI

New member
Dla jasności. Nie jestem żadnym pracownikiem C+ ani innych platform TV.
Sam na początku byłem zaskoczony ofertą "n" "za darmo" , ale jak się dowiedziałem szczegółów, to pomyślałem "witamy w 21 wieku". Wieku naiwności i naciągactwa. Popatrzcie tylko na reklamy w TV. Popatrzcie na na jakość produkcji różnych artykółów, na zewnątrz bajer a w środku tandeta. Przykład - TV LCD. Przystosowany do odbioru HDTV a jakość dźwięku kompletne zero. Ale w opcjach np. SRS XT po włączeniu którego wogóle nie można słuchać telewizora bo jest jeszcze gorzej niż bez tego badziewia. Co może zaprzeczycie. Dotyczy to oczywiście całego Świata.
Poprostu będzie teraz królowała tandeta i co dwa lata nowe i zasypiemy się śmieciami. Tak samo jest z "n". Nic nie mam do "n" , ale nie nawidze ściemniania że niby za darmo coś dają, a w rzeczywistości to tylko slogan. Bawcie się dobrze.

Grzegorz

New member
Widać C+ i CP strasznie się przejeli skoro podejmują tak rozpaczliwe kroki....
Słuchaj no "studio art-bi" (celowo małymi literami) - to co dla Ciebie jest naciąganiem i manipulowaniem dla mnie jest konkurencją na rynku. Jak widać na tyle skuteczną że dochodzi do takich zachowań jak Twoje.
W sumie, co chyba najważniejsze, za 36PLN można mieć więcej niż oferuje CP, bez względu na to co w zestawie jest za 0zł a co nie. A tak właśnie widzi to potencjaly pelikan...

Studio Art-BI

New member
Dobrze kolego że dodałeś mam nadzieję a ja myślę że TVP będzie na poziomie takim jak w Plsacie cyfrowym. Bo TVP tak poprostu nadaje i lepiej nie będzie. Z pustego nawet Salomon nie naleje.

małgosia

New member
Studio Art-BI napisał:
Zawsze uważałem działania marketingowe w większości wypadków za śmieszne i niewiarygodne jak reklamy TV, ale widać jest dużo jednak ludzi co to łykają jak pelikany. Przepraszam Pelikany. Żegnam to dziecinne forum.

O co tyle hałasu kolego Orle :D ?
Przecież każdy sobie zdaje sprawę, że "pakiet informacyjny za darmo" to chwyt marketingowy. W kapitaliźmie nie ma nic za darmo i konsumenci nie są na tyle głupi, by tego nie zrozumieć.
Jeśli na 500 ml szamponie piszę "+ 250 ml gratis" to każdy zdaje sobie sprawę, że nie może poprosić jedynie o te darmowe 250 ml - tylko musi kupić całą butelkę. Jeśli w reklamie jets mowa o tym, że Red Bull doda Ci skrzydeł to też nikt nie bierze tego dosłownie i nie składa reklamacji, że skrzydla mu nie urosły :lol:

'pelikanka' Małgosia

anad13

New member
Witam,
Panowie, czy znane są już kwoty jakie musielibyśmy zapłacić w przypadku uszkodzenia lub co gorsza kradzieży n-boxa?

Pozdr

Do góry