Oczywiście, że Full HD. Wszystkie kanały HD w n-ce są nadawane w rozdzielczości 1920x1080 (z wyjątkiem kanału FilmboxHD, który leci w 1440x1080). Kiedyś TVN HD był w 1280x720, ale już od dawna nie jest.Mam takie pytanie. Kanały HD np. nsport HD jest nadawany w 1080i. Mam zamiar kupić plazmę Panasonica. Lepiej kupić hd ready czy full hd?
Wiekszość kanałów nadawanych w polsce jako HD sa w rozdzielczości 720i lub 720p 1080i to już luksus więc masz już odpowiedzMam takie pytanie. Kanały HD np. nsport HD jest nadawany w 1080i. Mam zamiar kupić plazmę Panasonica. Lepiej kupić hd ready czy full hd?
Mógłbyś podać choć jeden przykład polskojęzycznego kanału nadawanego w którejś z tych rozdzielczości?Witam
Wiekszość kanałów nadawanych w polsce jako HD sa w rozdzielczości 720i lub 720p
Mógłbyś podać choć jeden przykład polskojęzycznego kanału nadawanego w którejś z tych rozdzielczości?
Witam
Tylko dwa kanały się chwalą że nadają w rozdzielczości 1080i na 23 kanały może to nie jest dokładna informacja bo te dane zmieniają się szybko się Stacje HD dostępne w Polsce ? Wikipedia, wolna encyklopedia
Nie zrozumiałeś pytania?
I po co ten link do Wikipedii? Akurat na tej stronie nie ma żadnych informacji o formatach transmisji.
Poklikałem i widać tam tylko, że autorzy tych notatek w większości wypadków po prostu nie mają wiedzy w jakiej rozdzielczości jest nadawany konkretny kanał. Mimo to nie twierdzą, tak jak ty, że jakieś kanały są aktualnie nadawane w 720i lub 720p.Bo na tej stronie jest spis wszystkich lub prawie wszystkich kanałów HD i jak bys kliknął na któryś z nich np TVP no bys wiedział o czym piszę
Napisałem to kilka postów wyżej. W każdym razie nie ma obecnie żadnego kanału HD, który nadawałby w formacie 720i lub 720p.A co do twojego pytania to powiedz mi wg Ciebie kanaly HD niby w jakij rozdzielczości są nadawane?
Technologia i postęp idzie tak do przodu, że moje informacje mogą być już nieaktualne. Nie mogę znaleźć mojego źródła ale to tez było już jakiś czas temu dlatego może być tak jak piszesz. Ale nie zaprzeczysz że standard telewizji HD zaczyna się od 720i więc przy takiej rozdzielczości logo HD już kanał może zamieścić.Poklikałem i widać tam tylko, że autorzy tych notatek w większości wypadków po prostu nie mają wiedzy w jakiej rozdzielczości jest nadawany konkretny kanał. Mimo to nie twierdzą, tak jak ty, że jakieś kanały są aktualnie nadawane w 720i lub 720p.
Pierwsze kanały HD w Polsce od początku (czyli od października 2006) były emitowane w 1080i. Jedynym kanałem satelitarnym jaki dotąd był nadawany w 720i był TVN HD (oznaczony jako TEST). Zaczął on być emitowany od 31 sierpnia 2007.Ale nie zaprzeczysz że standard telewizji HD zaczyna się od 720i więc przy takiej rozdzielczości logo HD już kanał może zamieścić.
W specyfikacji stoi:Myślę, że przede wszystkim specyfikacja monitora powinna potwierdzać, że przyjmuje on i wyświetla otrzymany sygnał 1080i lub 720p.
Pozdrowienia!
Czy to wystarczy?Możliwości wyświetlania video (odtwarzanie DVI) 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080P (Obsługa HDCP)
Czy aby nbox nie wysyła w 50Hz?Zakres skanowania pionowego 56 Hz do 75 Hz (automatyczny)
Czy istnieje jakiś standart jakości programów HD. Czy można zerwać umowę z platformą cyfrową, ponieważ pobiera opłaty nie za to co oferuje (jezeli pierwsze zdanie ma pozytywną odpowiedź - standart istnieje). Programy HD n sa złej jakości i nie pomoże tu dobry dekoder. Cyfra+ ma marny dekoder ale dobrą jakość programów HD. Pozdrawiam.