Rozpocząłem przygodę z N-ką. W środę wieczorem zdecydowałem się do nich zadzwonić i zamówiłem recorder w promocji "korzystna zmiana". Już w piątek rano był u mnie kurier z przesyłką. Po południu instalowałem sprzęt - wymieniłem konwerter na twina - i zadzwoniłem w celu aktywacji. Po aktualizacji softu i 15 minutach pojawił się MGMHD. Zacząłem przeglądać kanały po kolei sprawdzając jakość na tośce 40zf355.
Wszystko było fajnie zanim nie włączyłem kanału nr 4. Ujrzałem napis, że sygnał jest zły itd. W instrukcji pod tym hasłem widnieje info, że trzeba czekać do końca aktywacji, wtedy pojawi sie obraz. Więc czekałem oglądając kanały niekodowane. A z n-recorderem zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Obraz zniknął, pojawił się na wyświetlaczu napis TEST, a po chwili na ekranie plansza "Trwa uruchamianie, proszę czekać" , potem wskaźniki obydwu anten i znowu info, że sygnał jest zły itd. Po kilku minutach znowu ciemność, napis na wyświetlaczu TEST i tak w kółko co kilka, kilkanaście minut. Czyżby tak wyglądała ta aktywacja?
Po dwóch godzinach zadzwoniłem znowu na infolinię i ponownie zrobiłem aktywację, ale tym razem skierowano mnie do konultanta. A ten kazał mi odkręcić kable antenowe, nacisnąć po kolei epg,res i prawą strzałke na dekoderze i przytrzymać do pojawienia się napisu TEST. Później podłączyłem te kable znowu. Jednak nic to nie dało, nadal nie było programów. Gościu po konsultacji stwierdził, że uprawnienia się "uszkodziły" i wysłał mi je ponownie. Faktycznie, po kwadransie miałem już wszystkie programy i w końcu mogłem popatrzeć na tą ofertę n-ki.
Po godzinie jednak ponownie ciemność i napis TEST! Po kilku minutach pojawiają sie programy i można znowu oglądać. I tak w kółko! Co 5, 10, 20 minut, czasami po godzinie decoder sam się resetuje!!! Najdłużej pracował ok 2 godzin bez resetu. Czy to normalne na początku użytkowania tego cacka? Może ten VOD ciągle się ładuje i musi co jakiś czas robić ten reset?
Czy jednak dekoder nadaje się do wymiany? To byłby "niezły" paczątek przygody z n-ką!
Rano zadzwonię do nich, chyba w niedzielę pracują?