yahu napisał:Temat sie rozwinął baardzo ...Mam pytanko dlaczego niektore txt sie rozjezdzają przy odtwarzaniu dvix ,nawet zauwazyłem w 2 przypadkach w serialu w x264??
Sciagałem pare wersji i ni jak nie pasuja,mam wrazenie ze gdzies jz bylo to na forum ale nie moge tego namierzyc.....
Możesz coś bliżej napisac,który soft zawiera taką możliwość.stefanol napisał:
User27 napisał:Witam
Mam zamiar kupić ten player i oglądać na nim przede wszystkim filmy mkv 720p z sieci i mam pytanie czy te filmy są w profilu 5.1 czy przeważnie 4.1?
stefanol napisał:Jest to program event-osd, napisany przez elmarweber, działający z ext3-boot i WDLXTV.
http://apps.sourceforge.net/trac/wdtvtools/wiki/event-osd
Przy każdej zmianie folderu wykonuje specjalnie przygotowany skrypt shellowski - w moim wypadku taki skrypt sprawdza, czy w folderze z filmem istnieje tło (zrobione wcześniej w Movie GUI Builder), zawierające te wszystkie dane, jeśli tak, to podmienia w XML-u tło na to z informacjami, wywala napis "Filmy", i przesuwa listę plików na dół, zmieniając trochę jej rozmiar.
Dzięki za info ale myślałem że to cos bardziej prostego(zaszyte w sofcie)bo ja nic na tych skryptach się nie wyznaje.
yahu napisał:Temat sie rozwinął baardzo ...Mam pytanko dlaczego niektore txt sie rozjezdzają przy odtwarzaniu dvix ,nawet zauwazyłem w 2 przypadkach w serialu w x264??
Sciagałem pare wersji i ni jak nie pasuja,mam wrazenie ze gdzies jz bylo to na forum ale nie moge tego namierzyc.....
yahu napisał:@columbia przy dvixie pomogła konwersja do MPL2..dzieki
Czy przy mkv bede musiał podjąć podobne kroki?? Tam zdaje sie napisy sa z reguły z fps 23.9..
grucha06m napisał:Format : Matroska
File size : 3.84 GiB
Bit rate : 4239 Kbps
Codec : DivX 5
Codec/family : MPEG-4
PlayTime : 2h 9mn
Width : 1280 px
Height : 544 px
Frame rate : 23.976 fps
Czy ten sprzęt odtworzy ten plik?
akwidzynski napisał:Za to ja mam do Was pytanie. Mam zdjęcia wykonane NIKON'em D40 rozdziałka 3008/2000 rozmiar cos ponad 2MB. Ustawione mam na czas wyswietlania 5 sekund oraz przejscie: zanikanie i teraz moje pytanie, czy u Was tez sa takie przerwy miedzy ladowaniem kolejnego zdjecia tj. ok 5 sekund jest czarny ekran zanim zaladuje sie kolejne foto.
Odtwarzam z dysku 500GB WD Passport USB2.0 sprawdzalem z pendriva i jest to samo. Czy to jest za duzy plik dla WD TV? czy moze sofcik jest niedopracowany i jeszcze cos da sie z niego wycisnac ? Aktualnie mam ta wersja PL .08.
Pozdrawiam
Adam
kn83 napisał:poprawili moze znikanie napisów przy podnoszeniu filmu??