WD TV HD Media Player

stefanol

New member
WD Team oglosiło, że WD TV HD nie ma szans na odtworzenie filmów z wysokimi ref-frames. Wydawało mi się, że Sigma jest taka, jak w Popcornie, a Popcorn chyba bezproblemowo odtwarza takie filmy...

Szkoda, pewnie planują to dodać w WD TV HD 2 <_<

wiatrak

Active member
Bez reklam
No właśnie, ciekawi mnie jak to jest z kukurydza, niektórzy twierdzą że jak najbardziej odtwarza @5.1 a w specyfikacji PCH (i Sigmy 8635) stoi napisane że max to @4.1... :roll:

luk007

New member
Witam, zastanawiam się nad kupnem tego "pudełka do odtwarzania" przeróżnych formatów. Chciałbym zapytać czy odtworzy ono rip blu-ray we wszystkich rozdzielczościach i jak odtwarzacz zachowuje się kiedy film posiada dźwięk DD True HD (myśląc o połączeniu ze zwykłym amplitunerem bez dekoderów HD jak i takim który posiada dekodery HD w wyposażeniu).

Poza tym czy ten komentarz który zamieszczam pod spodem to prawda?

Wbudowany kleint Torrent, Samba, FTP.
Wlan, lan itd..
Udosteoniasz na swoim komputerze katalogi automatycznie jest on widziany przez odtwarczacz -> mozesz odtwarzac zdalnie. Do tego porty USB, przegladasz sobie na tv gmaila, youtube, last fm..

Seba_Fan

New member
Bez reklam
nie umiesz czytac!
zeby miec dzwiek HD musi byc HDMI 1.3, a WD go nie ma,
moze poswiec czas na czytanie a nie czekanie!

actchris

New member
adimg19 napisał:
300Mbps to masz negocjowalne z routerem, w rzeczywistosci bedzie naprawde dobrze jak uda ci sie przekroczyc te 80Mbps, wiec juz wcale nie tak duzo. Ostatnio w pracy testowalismy n-ke Intellinet i maksymalnie udalo nam sie wycisnac 60Mbps

I tym się różnimy .. ty bawiłeś się w testy a ja mam to na co dzień w domu i wiem że spokojnie daje radę oglądać po WiFi. Może zmień sprzęt do testó albo warunki sieci to i u ciebie będzie to działać dobrze.

adimg19

New member
actchris napisał:
I tym się różnimy .. ty bawiłeś się w testy a ja mam to na co dzień w domu i wiem że spokojnie daje radę oglądać po WiFi. Może zmień sprzęt do testó albo warunki sieci to i u ciebie będzie to działać dobrze.

Ale czy ja gdzies napisalem, ze sie nie da... da sie. Ja tylko mowie, ze 300Mbps nie jest osiagalne. Poczytaj sobie jakis test sprzetu 801.11n to sie przekonasz, ze n-ki nie sa wstanie nawet przekroczyc 100 Mbps. Poza tym zrobil sie OT, wiec nie podejmuje dalej tematu

Masta_J

Active member
Bez reklam
Filmy z wysokim bitrate'm tną nawet na 100 mbit/s ethernecie, więc wszystko zależy jak się komu uda zestawić takie WiFi.

Pozdrawiam,

kmarcin

New member
"WD Team oglosiło, że WD TV HD nie ma szans na odtworzenie filmów z wysokimi ref-frames. Wydawało mi się, że Sigma jest taka, jak w Popcornie, a Popcorn chyba bezproblemowo odtwarza takie filmy...

Szkoda, pewnie planują to dodać w WD TV HD 2 <_<
"

No to sprawa się wyjaśniła :-(
W związku z takim obrotem sprawy znacie jakiś program za pomocą którego można zmienić ref-frames w plikach MKV?

Masta_J

Active member
Bez reklam
Skąd ten cytat? Bo mnie się nic nie wyjaśnia.

Zmiana ref frames to potrzeba przekodowania całego filmu, w zależności od sprzętu może trwać dłużej niż dobę.

Pozdrawiam,

stefanol

New member
Cytat był z mojej wypowiedzi, a swoją wypowiedź bazowałem na komentarzu z
hxxp://wdtv.uservoice.com/pages/17442-general/suggestions/182991-support-for-more-reframes-on-mkv-files

Niemile mnie to zaskoczyło, ale cóż, co zrobić...

Masta_J

Active member
Bez reklam
Z tym linkiem to już lepiej, Twoja wypowiedź z góry poprzedniej strony mówiła mniej więcej to samo czyli nic.

Przy odtwarzaniu nie tylko o ref frames chodzi ale również o inne parametry kodowania, jest to jakaś wypadkowa właśnie refsów, bitrate'u, b-framesów, pyramidsów itd.

Pozdrawiam,

luk007

New member
Jednak rozmyśliłem się co do kupna tego sprzętu ze względu na brak obsługi blu-ray z dysku, DTS Audio, HD Audio. Po za tym nie nadaje się zbytnio dla tych którzy wymagają wysokiej jakości dźwięku.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
popcorn po 2zl za 1 $ tyle kosztuje, czyli 400zl :)

do kolegi ponizej, WIEM po to wstawilem cos za 'zl' OK

Ostatnia edycja:

uQuad

New member
Wrzucilem xvid z qpel i gmc, no i film nie dziala jak powinien, zacina sie. Nie mam mozliwosc sprawdzenia dokladniejszego - to jest wina qpela czy gmc? Albo obu? -_- Dosc zabawne ze sprzet czytajacy 1080p nie porafi porzadnie radzic sobie z mpeg4.

arturos1970

New member
Bez reklam
Witam wszystkich posiadaczy wd playera,mam pytanko,jak jest z plynnoscia odtwarzania?dokladniej to chodzi mi o to ze chcialbym podlaczyc go do plazmy po hdmi,tv ma uplynniacz ruchu(movie plus)a mimo to filmy puszczane z laptopa na hdmi ida skokami nawet gdy movie plus mam na on,czy moze ktos z was probowal jak to idzie z wd playera?

adimg19

New member
arturos1970 napisał:
Witam wszystkich posiadaczy wd playera,mam pytanko,jak jest z plynnoscia odtwarzania?dokladniej to chodzi mi o to ze chcialbym podlaczyc go do plazmy po hdmi,tv ma uplynniacz ruchu(movie plus)a mimo to filmy puszczane z laptopa na hdmi ida skokami nawet gdy movie plus mam na on,czy moze ktos z was probowal jak to idzie z wd playera?

Co masz na mysli piszac "skokami". Film sie zatrzymuje na ulamek sekundy i potem odtwarza sie dalej, czy chodzi o cos innego?

Do góry