flipers napisał:Witam!
Czy spotkaliście się może z efektem "mrowienia" czyli drobniutkiej pikselozy na swoich WD?
U mnie bardzo zauważalne jest to zwłaszcza na ciemnych scenach, bez względu na to, jak ustawiony jest WD (rozdzielczość i format obrazu) i czy obraz jest w 720p czy 1080p.
dakkon7 napisał:nie wiem w czym ty masz problem jak to jest bajka
1. format pamieci zewnętrznej na FAT32
Dreamerek napisał:Nie wiem czy ci o to samo chodzi ale ja mam coś podobnego jakby był "piasek" rozsypany na całym ekranie. I jeżeli tak to moim zdaniem to wina "złego ripowania" mam wiele tytułów w formacie *mkv które mają właśnie taką przypadłość i nie ma znaczenia czy jest to odtwarzane z WD czy PC. Jeżeli chodzi o oglądanie takowego "materiału" na 42" to jest w miarę ok ale już na projekcji na 110" to jest to denerwujące.
Odpal Helikopter w ogniu .. tam masz dopiero ziarno a film na BDSierzantHarris napisał:Jeśli chodzi o ten właśnie piasek to jest to efekt albo zamierzony (przez reżysera)
actchris napisał:Odpal Helikopter w ogniu .. tam masz dopiero ziarno a film na BD
matias2004 napisał:
udało się komuś zrobić grający obraz z płyty Audio-CD w DTS?
o ile koncerty i inne na DVD po przełączeniu ścieżki na DTS grają poprawnie
to audio-cd w image'u pięknie szumi (tak jak bym nie miał dekodera DTS)
i muszę puszczać płytki tradycyjnie w DVD
Nie pojdzie , trzeba zrobic wavy , a nastepnie zmuxowac do mka , mkvmergem , zajmuje to kilka chwil.