jurasick napisał:tak ale czesto jest tak, ze po formacie dziala z polowa predkosci
być może tak jest ale ja tego nie zauważyłem, mam pena 16gb Kingstona zarówno na FAT32 jak NTFS działa tak samo.
jurasick napisał:tak ale czesto jest tak, ze po formacie dziala z polowa predkosci
garabasz napisał:być może tak jest ale ja tego nie zauważyłem, mam pena 16gb Kingstona zarówno na FAT32 jak NTFS działa tak samo.[/quot
Niestety moj komnputer nie chce sformatowac mojego pendrivea w ntfs ... Pisze mi pod koniec, ze jest "unable to finish the format". W FAT32 dziala. Czy potrzebna jest jakas specjalna procedura, zeby sformatowac w NTFS?
Sprobowalem wrzucic cos w 720p na pendrive w fat32 to wogole nie dziala.
wtykacz napisał:Sorki, ale jak czytam jaki to wielki problem u niektorych z przerobka DTS do AC3 to delikatnie mowiac ogarnia mnie zdziewienie.
U mnie wystarczy 15 min na przerobienie DTS na AC3 (czyli DolbyDigital).
Uzywam do tego celu programu Popcorn MKV AudioConverter
Podaje programowi sciezke do katalogu z filmami a ten juz sam leci wedle skryptu... wyciagniecie sciezki DTS... nastepnie kodowanie do AC3 640kbit z wyrownaniem glosnosci dzwieku wzgledem DTS (ja nie slysze roznicy w jakosci pomiedzy nowym AC3 a DTS) i "wklejenie" nowego dzwieku AC3 do pliku z filmem .mkv.
Wiec jak widac wystarczy kilka klikniec myszka a program Popcorn MKV AudioConverter wszystko sam zrobi.
Kazdy z was zasysal kazdy pojedynczy film HD .mkv z netu po kilka/kilkanascie albo nawet kilkadziesiat godzin. Do tego nalezy doliczyc 15 minut na stworzenie i dodanie dzwieku AC3 (a robi to program w pelni automatycznie). Jesli 15 dodatkowym minut na dorobienie sciezki to za dlugo dla niektorych, to po co wogole sciagacie godzinami tego typu filmy? Marudy.
Link do instrukcji:
http://audioconverter.heartware.dk/Tutorial/
Link do programu Popcorn MKV AudioConverter
http://audioconverter.heartware.dk/
Pozdrawiam
wtykacz
PS:
Zdziwilem sie mocno porownujac dzwiek AC3, ktory wypluwa Popcorn AudioConverter wgledem DTS.
Duza dymamika i taka sama szczegolowosc skladowych kazdego kanalu jak w DTS.
W porownaniu z dzwiekiem lektorskim AC3 na filmach DVD (sklepowych) to niebo a ziemia na korzysc Popcorn AudioConverter.
Teraz dopiero widze jak w Polsce mozna spieprzyc sciezke dzwiekowa po dodaniu lektora przez tzw. "fahofcuf" z Polski.
Jak widac AC3 nie musi byc tak odbiegajacy na niekorzysc wzgledem DTS.
format NTFS pod XP:rydzyn napisał:Zauważyłem że na Xp jest tylko możliwe sformatowanie na Fat32 mojego pena,a na viście w rozwijanym polu (system plików)już są 3 możliwości-NTFS,FAT32(domyślne),exFAT.
W/G twojego opisu u mnie nie działa.Zmieniam tak jak piszesz,czyli:dopasowuję napisy,prawym wchodzę w napisy i przeładowuję,następnie jeszcze raz i robię połącz/zapisz i zapisz jako.Plik już istnieje i zamieniam.Podłaczam do WD i niestety unsupported subtitle.matias2004 napisał:Do przesuwania czasu napisow pomagam sobie kmplayerem wystarczy na chwile puscic film i klawiszami [ ] dopasowac i zapisac jako .smi (przaladuj i zapisz napisy) a ten format wd juz czyta . Zajmuje naprawde mniej 1 min cala operacja.Zauwazylem tez ze media info podaje 23 klatki , napisy sa 23 kaltki i nie pasuja , wtedy daje napisy na 25 klatek i jest ok.
Death_Neo napisał:Problem
WD nie reaguje na polecenia pilota! Czasem chwile podziala a potem koniec, tak jakby się zawieszało... Obraz menu jest lub film leci a sterowanie nie działa.
Probowałem pilota WD i Logitecha
Czy ktoś także ma taki problem lub ma pomysł dlaczego tak sie dzieje?
zaktualizowałem WD,
Do wd mam wpiety tv - hdmi
Optyk - ampli
Dysk wd 1tb
Piotr_the napisał:Chyba nie czytałeś wątku o tym playerze, pilot przycina oddal odtwarzacz od amplitunera postaw w inny miejscu, ciepły jest bo nie jest do końca wyłaczony czały czas optyk świeci (błąd w f.w.) , o przeskokach nic mi nie wiadomo tylo zacinaniu DTS i DD w filmach. Czy wgrany masz najnowszy f.w.?
Może być bo player nie jest ekranoiwany ma obudowę plastikową jedyne co mogę poradzić to postawić może najniżej pod tv i ampli. u mnie stał na ampli to go wziełem na niższą pułkę na dvd postawiłem ale u ciebie to tv zakłóca dziwna sprawa?Death_Neo napisał:Niestety u mnie nie pomaga nawet odsuniecie o 2 metry.
Chyba tv zakłuca prace WD jak wylacze Tv to po 'omacku' pilot działa
Totalna porażka :/
U mnie na 100% LCD zakłóca sterowanie pilotem. Być może odświerzanie obrazu w LCD wpływa w jakiś sposób na pracę pilota. Postawiłem WD po drugiej stronie sprzętu audio, "odgrodziłem wizualnie" od LCD i wszystko jest ok.Death_Neo napisał:Niestety u mnie nie pomaga nawet odsuniecie o 2 metry.
Chyba tv zakłuca prace WD jak wylacze Tv to po 'omacku' pilot działa
Totalna porażka :/