horak napisał:Witam,
Kupiłem właśnie WD HD i potrzebuję zakupić do tego dysk twardy zewnętrzny max 500 gb do 300 pln lub mniej. Proszę o poradę jakie dyski do tej ceny byłyby najlepsze do tego urządzenia.
Ok dzięki,liga napisał:Dysk jest w porządku tylko, że będziesz chyba musiał uaktualnić sobie firmware do wersji 1.01.02. Jeśli chodzi o filmy mkv w rozdzielczości 1080p to rzeczywiście czasem zdarza się, że film może się lekko przycinać jednak zdażyło mi się tak tylko przy jednym filmie.
Pozdrawiam
Jeśli bez zasilacza to jaki polecałbyś StysieK ?StysieK napisał:Ale to jest dysk 3,5" więc potrzebuje odrębnego zasilacza.
więc jak wyłączysz WD HD to nie wyłączysz dysku.
Ja jednak polecałbym dysk 2.5" zasilany z USB
liga napisał:No w sumie to rzeczywiście niewygodne może być z tym zasilaczem zewnętrznym. Ja osobiście polecam dysk na aukcji numer:525963113 Sam taki sobie zakupiłem i nawet jak mi go WD nie wyłączy to dysk po jakimś czasie nieużytkowania sam przechodzi w stan uśpienia. W sumie według mnie to chyba najlepszy wybór za tę cenę.
liga napisał:Dysk kupiłem typowo do przechowywnia filmów i używania go wraz z WD TV.
Jak do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów jedynie jak czasem zostawię włączonego WD na dłuższą chwilę to potem jak odpalam film to muszę poczekać kilka sekund aż dysk wybudzi się ze stanu uśpienia. W rozdzielczości 720 wszystko śmiga mi ok natomiast przy 1080 tylko film Liga niezwykłych dżentelmenów troszkę mi skacze przy niektórych scenach, natomiast matrix już śmiga bardzo płynnie. Dosyć ładnie odtwarza też wszelkie trailery w plikach mov w rozdzielczości 1080.
Ja jak narazie jestem zadowolony i z WD TV i z dysku tylko teraz czekam z niecierpliwością na nowy firmware, który będzie obsługiwał polskie znaki.
Pozdrawiam
liga napisał:Wiesz co tak naprawdę jeszcze tego nie sprawdziłem bo mam tylko zestaw głośników stereo podłączonych do amplitunera. Sprawdziłem natomiast jaka jest jakość dźwięku po kabelku światłowodowym TOSLINK i jak dla mnie jest w porządku. Nic nie przerywa nic nie charczy, a dźwięk jest całkiem przyzwoity.