Witam chciałam przekazać kilka informacji.
Udałam się na KP aby złożyć zawiadomienie. Pan, który mnie obsługiwał podniósł mi ciśnienie na maxa mówiąc że mam przyjść za 2 tyg, ponieważ za tydzień przyjdzie towar i co przyjdzie pani odwołać zeznania i bardzo chciał mnie zniechęcić do składania zawiadomienia.
Co mnie bardzo zdziwiło to fakt, że on pryzmuje zgłoszenie i on sie sprawą zajmuje.
Po informacji że strona istnieje i kolejne osoby mogą się naciąć stwierdził że on nie ma internetu a to że przeczytałam coś na forum że jest więcej poszkodowanych go tylko rozśmieszyło.
Więc jeśli każdy z nas złoży zawiadomienie każdy w innym Komisariacie to przykładowo 100 policjantów będzie się zajmowało sprawą. Nie ma czegoś takiego jak zgłoszenie grupowe i jedna komórka prowadząca sprawę co mnie bardzo dziwi.
Napisałam także na stronę skapiec gdzie się wyświetlała oferta sklepu i tu byłam mile zaskoczona że oferta została skasowana otrzymałam maila gdzie powinnam jeszcze zgłosić sprawę tz Komisariat Policji, na maila cyber-kg co tez uczyniłam. Kolejnego dnia otrzymałam kolejnego maila z prośba o nr zamówienia z informacja ze wystąpią do firmy z zapytaniem o moje zamówienie.
Sprawę zgłosiłam także droga mailową na KM w Tychach i w dniu dzisiejszym otrzymałam informacje:
"Wydział dw. z PG KMP w Tychach al. Bielska 46 woj. śląskie prowadzi postępowanie sprawdzające w sprawie zawiadomienia SKOK PIAST zs. w Tychach w kierunku przestępstwa z art. 299 §1 kk.
Z zawiadomienia wynika, iż na założony w tej spółdzielni rachunek bankowy o nr: 76 7999 9995 1100 3135 8604 0001 wpływają środki finansowe klientów sklepu internetowego arendt-24, a następnie środki te są przelewane do
odbiorcy BitBay Sp. z o.o. tytułem „Inwestycja w kryptowaluty", które to zachowanie może wyczerpywać znamiona przestępstwa określonego w art. 299 §1 kk, nie prowadzimy postępowania zbiorczego w sprawie oszustwa
dokonywanych za pośrednictwem tego sklepu internetowego, w tej sprawie proszę kontaktować się z KP, gdzie złożyła Pani zawiadomienie o p-stwie."
Niestety otrzymując takie informacje nie widzę najmniejszej szansy na złapanie sprawcy