Na ile to przeszkadza użytkownikom - to inna sprawa.
Powinien zrobić to od ręki - ale widocznie nie jest to prosta sprawa skoro cały czas jedynie się tłumaczy.
Na ile przełoży się na deklarowany czas pracy produktu zobaczymy.
Ja rozumiem przez to fakt że jeśli składowe wcześnie kończą swoją żywotność
to cały ekran również .
Popraw mnie jeśli się mylę.
kiki napisał:po wyjęciu V10 - ma wg wskazań 0,114 cd/m2. Czyli bez rewelacji.
Ja na swojej pv70 mam 8 tys godz , i tez nie zauwazlyem pogorszenia czegokolwiek , a porównuje do nowiutkiego szarpa 46 cali ktory został zakupiony przez kolege , i ta "stara" plazma swieci jak cud techniki w porównaniu do tego g... szarpa , na którym national hd z kablówki wygląda gorzej niż u mnie divx.
To pytanie wydaje się być zasadnicze dla tematu dyskusji z tego wątkua porównywałeś do czego ?
Tak właśnie jest, tak samo jak wchodzisz do sklepu mówisz że chcesz kupić TV, sprzedawca o nic nie pyta tylko prowadzi na stand z LCD, Plazmy omijając szerokim łukiem.Tak właśnie wygląda siła sugestii. Śledzę cały czas wątek utraty czerni i jak na razie to tylko Amerykanie robią wiele hałasu. Na sąsiednich forach opinie takie same jak na tym forum. Wiele osób pisze że nic się nie pogarsza w temacie czerni tylko nieliczni zauważają jej nagły spadek . Nie od dziś wiadomo że od dość dawna producenci Lcd próbują na stałe wygryźć ekrany plazmowe. Osobiście myślę że to jedna wielka ściema aby namieszać w głowach potencjalnym nabywcom plazmy panasonica, ale to tylko moje osobiste zdanie.
Pozdrowienia.
Zależy od sklepu. Miałem przypadek, że w Media Markcie i w ART Dom koleś polecał mi plazmy, a nie LCD. To zależy od sklepu.Tak właśnie jest, tak samo jak wchodzisz do sklepu mówisz że chcesz kupić TV, sprzedawca o nic nie pyta tylko prowadzi na stand z LCD, Plazmy omijając szerokim łukiem.
a porównywałeś do czego ?
Tak właśnie wygląda siła sugestii. Śledzę cały czas wątek utraty czerni i jak na razie to tylko Amerykanie robią wiele hałasu. Na sąsiednich forach opinie takie same jak na tym forum. Wiele osób pisze że nic się nie pogarsza w temacie czerni tylko nieliczni zauważają jej nagły spadek . Nie od dziś wiadomo że od dość dawna producenci Lcd próbują na stałe wygryźć ekrany plazmowe. Osobiście myślę że to jedna wielka ściema aby namieszać w głowach potencjalnym nabywcom plazmy panasonica, ale to tylko moje osobiste zdanie.
Pozdrowienia.
Co do tego nie ma wątpliwości, mnie denerwują tylko dwie rzeczy w X10 powidoki po niektórych grach z HUD, znikają po 2h ale zawsze to wkurza.Druga rzecz to słaba płynność w kilku grach odpaliłem ostatnio far cry 2 i gdy szybko się obracam to rozmazuje strasznie wszystko.Wygląda prawie jak tuA ja mam srebrną ramkę, więc nie dane mi będzie stwierdzić szybko utraty czerni
Więc nie czytam już tego bełkotu o zaniku czerni.
Plazma jest the best.