Cześć,
Zapoznałem się z całym wątkiem i niestety nie znalazłem rozwiązania mojej przypadłości. Mój sprzęt to TV PHILIPS 65OLED803 podłączony jest do kina domowego ONKYO TX-RZ830 kablem HDMI wszędzie włączone ARC jednak ampli nie włącza się po włączeniu telewizora, wyłączanie działa. Najlepsze jest to że wszystko działało ampli włączał się razem z telewizorem i nagle bez przyczyny przestało działać. Podłączanie do innych wejść nic nie dało, przywrócenie ustawień fabrycznych to samo, po włączeniu telewizora przez chwilę pracują głośniki i następuje cisza ampli się nie włącza telewizor startuje z wejścia nr 2 do którego obecnie ampli jest podłączone. Muszę ręcznie włączyć urządzenie lub wybrać źródło hdmi 2 i wtedy ampli się włącza. Miał ktoś podobny przypadek?
Wydaje mi się, że Aplituner musi być podłączony wyłącznie do HDMI 1. Ustawienie wejścia jako zewnętrzne głośniki czy jakoś tak. W telewizorze w opcjach musi być włączony pilot Smartlink czy jakoś tak (obsługa urządzeń zewnętrznych pilotem od TV). U mnie z początku nie działało. Ale kilka razy przełączyłem ręcznie pilotem wyjście zewnętrzne w ustawieniach dźwięku i TV się nauczył amplitunera. Jednak na codzień mam Soundbara i amplituner podłączyłem w celach testowych.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk