Witam, po ostatniej aktualizacji coś mi się stało z dźwiekiem, jest płaski kompletnie bez basu. W korektorze dźwięku jest wszystko na zero też ktoś miał taki problem i go jakoś rozwiązał. Z dźwięku byłem bardzo zadowolony ale teraz jest jakaś masakra na 30 jest cicho jak wcześniej nigdy jej nie przekraczałem. Pozdrawiam
Od jakiegoś czasu też to zauważyłem, aczkolwiek nie powiązałem tego faktu z aktualizacją. W tym tygodniu miałem się kontaktować z philipsem, odnośnie tego.
Zastanawiałem się czy to nie jest problem zależny od źródła np. słucham radia to wszystko działa jak należy, przełączę się na HBO, to muszę ustawić dziwek na 30-40, bo inaczej jest strasznie cicho, na netflix, w zależności od filmu nawet na 50-55, a na VOD tvp 60 :/
U mnie dźwięk się nie zmienił.
Zauważyłem za to coś dziwnego o co chcę Was zapytać bo nie wiem czy mam rację.
Z racji, że podłączyłem sobie ma stałe PS4 pod HDMI 2 a na HDMI 1 mam Soundbar musiałem dekoder SAT podłączyć pod HDMI 3 (wcześniej był na HDMI 2). Wydaje mi się teraz, że obraz jest gorszy. Jakby mniej ostry. Ciekawe czy z racji że HDMI 1 i 2 są przeznaczone na 4K to TV lepiej obrabia obraz?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Może się mylę ,ale wydaje mi się ,że musisz sobie ustawić na nowo wartości obrazu, tak jak wcześniej ustawiałeś, bo chyba każde gniazdo hdmi, czyli każdy odbiornik możesz sobie dostroić co do głosu jak i obrazu
Jakaś nowa aktualizacja weszła
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka