elephant_ml
Member
Ja w przyszłym tygodniu zainwestuję chyba w 55la691, a za zaoszczędzone 800 zł kupię czarnego markera i jak mi się nie spodoba sreberko to pociągnę ramkę kolorem osobiście .
Jeśli te różnice w nazwach wiążą się tylko z kolorystyką, zostawię ten problem swojej żonie
Ogólnie po porównaniu różnych tv jestem nim zachwycony, a tak nie lubiłem tej marki i jeszcze parę dni temu omijał bym LG z daleka...
Nawet ta płynność menu i ten pilot którego obsługuje się jak byś miał go od lat... Naprawdę super!
Napisz jak wrażenia z testowania TV w warunkach domowych. Bo w sklepie to całkiem inny świat. Wszystko chodzi jak powinno i odtwarza wszystko bez problemu?
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
A jak dźwięk? Nie jestem jakimś fascynatem filharmonii i nie oczekuję cudów od głośników tv, ale jak sprawuje się subwoofer?
No i jak przede wszystkim jest ze sławetnymi cloudingami, bandingami i efektem teatru przy szybkich scenach?
To że jest regulacja napisów na wszystkie możliwe sposoby to mnie nie dziwi. Też tak mam w plazmie LG. A jak jest z wyborem ścieżki dźwiękowej jeśli materiał filmowy ma ich kilka do wyboru. Bo tu już czytałem różne opinie i nie jestem pewien.
TV czyta dyski sformatowane w NTFS?
Jeszcze mam pytanko odnośnie tego w jakie aplikacje internetowe jest na chwilę obecną wyposażony Smart.
Mógłbyś podać jakie masz ustawienia obrazu dla modelu 691s?
No to zamawiam go dzisiaj albo jutro, jak tylko się jeszcze zdecyduję na konkretną zmywarkę, bo chcę przywieźć to jednym kursem z electro.pl.
Poczytałem większość "testów" Philips 'ów na tym forum i jak dla mnie są one podejrzanie za bardzo przesłodzone. To jak dla mnie chyba główny powód przez który rezygnuję z 55PFL6198k. Choć to może i dobry tv.
55 LA691S oglądam na ustawieniach fabrycznych, tylko zmniejszyłem nasycenie koloru o 10%, bo było za słodko. Wbrew opiniom zaskakująco dobra czerń i minimalny clouding.Mógłbyś podać jakie masz ustawienia obrazu dla modelu 691s?
Telewizory LG 690 mają LED Plus czyli mają dodatkowe podświetlenie matrycy.a seria 690 jakie ma podswietlenie matrycy? Dwustronne czy jednostronne?