Witam wszystkich posiadaczy i sympatyków serii C8000. Niestety mam z tym telewizorem problem opisany kilka postów wcześniej, a mianowicie problem ze współpracą z innymi urządzeniami poprzez HDMI. Objawia się on dokładnie tak jak to opisał wcześniej saper_1981. Anynet+ rozpoznaje podłączone urządzenia, ale telewizor wyświetla komunikat o braku sygnału. Nie ma znaczenia jakiej marki urządzenie jest podłączone (próbowałem BD Samsunga, DVD Panasonica i KD Onkyo). Po prostu telewizor raz „zaskakuje”, a raz nie. Wymiana softu nic nie zmieniła, było tak zarówno na fabrycznym 1011 jak i na aktualnym na Polskę upgradzie 1016. Wyłączenie Anynet, też nic nie daje – wtedy telewizor nic nie „widzi” na wejściu HDMI. Infolinia Samsunga odsyła z tym problemem do serwisu. W serwisie w Łodzi nie odbierają telefonu, a jechać nie mam teraz czasu. (niestety kupując Samsunga trzeba być na to przygotowanym). Moje pytanie do czytających brzmi: czy komuś udało się trwale pozbyć tego problemu (bo jak widzę nie tylko mnie on dotyka) i jeżeli tak, to jak to zrobił. Od razu zaznaczę, że wyłączenie z prądu nie usuwa trwale problemu. Przy okazji jeszcze jedna sprawa, na stronie samsung.com/us jest soft w wersji 1019 i jak wygląda z opisu z dość konkretnymi ulepszeniami. Na Polskę aktualny soft jest w wersji 1016 z jakimiś za przeproszeniem badziewnymi zmianami. Czy ktoś z forumowiczów próbował upgradować soft tą wersją 1019 i jeżeli tak to czy z sukcesem i czy są jakieś „widoczne” efekty. Infolinia oczywiście przestrzega przed wymianą softu na „amerykański”, dostałem tylko informację, że w Polsce nowa wersja może być w październiku (ale pewnie to ściema niedoinformowanego konsultanta). Pozdrawiam wszystkich