Tylko po co, przecież nie da się zrobić upgrade do starszej wersji oprogramowa.Forumowicze posiadajacy c8000 ze starsza wersja oprogramowania, zgloscie sie !!!!
Tylko po co, przecież nie da się zrobić upgrade do starszej wersji oprogramowa.Forumowicze posiadajacy c8000 ze starsza wersja oprogramowania, zgloscie sie !!!!
Tylko po co, przecież nie da się zrobić upgrade do starszej wersji oprogramowa.
tylko przez serwis samsunga.Jak mam to zrobić ?
To nie jest wina najnowszej wersji firmware. Blokada portów HDMI nastąpiła najprawdopodobniej w wyniku odłączenia pendrive'a lub twardego dysku USB przy włączonym telewizorze. Można to zrobić bezpiecznie tylko, gdy telewizor jest wyłączony (w trybie czuwania). Przynajmniej u mnie tak jest (mam 55C8000). Jeżeli porty HDMI już są zablokowane (tzn. telewizor nie wykrywa żadnych urządzeń do nich podłączonych) można go bardzo łatwo "wyleczyć". Wystarczy na kilkanaście sekund odłączyć telewizor od gniazdka z prądem. Po ponownym włączeniu HDMI są odblokowane. Sprawdziłem to u siebie już dwukrotnie.
Wygląda to na ewidentny błąd w firmware (występuje we wszystkich dotychczasowych wersjach). Pisałem nawet w tej sprawie do Samsung Polska, ale odesłali mnie do serwisu, cwaniaczki. Tylko inżynierowie w centrali Samsunga mogą ten błąd naprawić.
Witam
wkrótce zmieniam TV i chciałbym sie Was poradzić czy warto dopłacić do 40c8000 za to podświetlanie strefowe (bo chyba tym się tylko różni od 40c7000?) ?. Dzieki za pomoc.
Witam
wkrótce zmieniam TV i chciałbym sie Was poradzić czy warto dopłacić do 40c8000 za to podświetlanie strefowe (bo chyba tym się tylko różni od 40c7000?) ?. Dzieki za pomoc.
DobreWitam wszyscy mowia ze jest roznica i to duza wiec cos w tym musi byc, nie mowiac o tym ze wyglad c 8000 jest ladniejszy niz c 7000. Ale generalnie chodzi jednak o obraz i wszyscy twierdza ze to jest roznica wiec chyba warto dolozyc. Pozdrawiam.
Lolek
Witam
Montowanie pod wieszak w standardzie VESA Tak (46-55" : 400 x 400)
Kompatybilny z wieszakiem Ultra Slim Tak