dem napisał:
Jesli chodzi o dzwiek (poziom) wszystko jest ok - tzn tak nadaje operator - prosze reklamowac taki sposob nadawania u operatora - prosze zauwazyc ze dzwiek nie AC3 jest ok.
Powiem tak - opisane problemy wygladaja mi na uszkodzenie n-box'a - (brak informacji o trybach wyswietlania wskazuje ze albo samo gniazdko HDMI ma problemy albo TV posiada wyjatkowo koslawe oprogramowanie)
PS
Dlaczego upiera sie Pan przy polaczeniu komponentowym DVD? z technicznego punktu widzenia polaczenie YPbPr jest gorsze (pomijalnie gorsze) niz RGB czyli EURO. Czy DVD pracuje progresywnie wylacznie na wyjsciu YPbPr? I oczywiscie rozumiem Pana niezadowolenie.
To jest niezupełnie tak: u mnie poziom dźwięku przesyłanego z n-boxa zarówno przez euro RGB jak i poprzez component jest zawsze o wiele niższy od poziomu z innych źródeł, to znaczy zarówno własnego tunera telewizora, tunera TVsat FTA, jak i zewnętrznego odtwarzacza DVD.
Sprawdzone na dwóch różnych telewizorach i bardzo utrudniające eksploatację, bo przy głośności ustawionej na cichy odsłuch, przełaczenie na któreś z wymienionych źródeł powoduje nocą budzenie sąsiadów, mimo że ściany solidne.
O firmware telewizora wiem tyle, że od chwili pojawienia się n-boxa trwa na różnych forach dyskusja, czyją winą jest brak współpracy tych telewizorów z n-boxem poprzez HDMI? A przedstawiciele obu producentów ograniczyli się do stwierdzenia że ICH sprzęt jest w porządku. Ja optowałbym za błędami w n-boxie, bo śledząc ten wątek również na niemieckim forum nie napotkałem opisów podobnych kłopotów jak z n-boxem przy sterowaniu tych TV z najrozmaitszych źródeł sygnału HDMI. Ale oczywiście temat mnie przerasta.
dlatego ograniczam się do opisu objawów.
Nie upieram się żeby koniecznie przyłączać DVD przez component, tyle że Euro RGB już wykorzystuję dla magnetowidu, a zresztą po to się przycież kupuje najnowszy model sprzętu, by móc korzystać ze wszystkich zaimplementowanych w nim nowinek.