bojan62 napisał:Słuchajcie czy do monitora PC z wejsciem DVI można podpiąc tuner n-ki?.
Tak, poprzez kabel HDMI>DVI lub przejsciowke - DVI musi byc z HDCP!
bojan62 napisał:Słuchajcie czy do monitora PC z wejsciem DVI można podpiąc tuner n-ki?.
Przerażająca większośc monitorów komputerowych nie ma HDCP. Modele, które mają, można policzyć na palcach ręki pijanego operatora szlifierki tarczowej.DVI musi byc z HDCP!
Mazoku napisał:Przerażająca większośc monitorów komputerowych nie ma HDCP. Modele, które mają, można policzyć na palcach ręki pijanego operatora szlifierki tarczowej.
Ja mam samsunga 40M61 i takie samo zjawisko po HDMI dzwięk jest leprzy ale obraz gorszy jak za mgiełką i dlatego oglądam tv przez component tak jest super.dawram napisał:Tak działa,chociaż przy podłączonym HDMI wydaje mi się,że obraz jest za mgłą tzn.rozmyty,osobiscie mam podłaczony po componencie - obraz, dodatkowo dzwiek przez czincz
dem napisał:Tak, poprzez kabel HDMI>DVI lub przejsciowke - DVI musi byc z HDCP!
bojan62 napisał:Może znasz nazwy tych Monitorów lub znacie a moze ktoś już podłaczał N-box pod Monitor (PC) .
bojan62 napisał:O wielkie dzieki rozwiązałeś moją ciekawość tym linkiem dzięki.
ten lcd tv działa ale po hdmi czasem nie ma dzwięku, pomaga reset "nboxa". Ja to podłączyłem na component video i dzwięk przez chincze do tv i jest ok, rozmawiałem z konsultantem "nki" i podobno pracują na oprogramowaniem w nboxach aby nie było kłopotów z połaczeniem hdmiiti napisał:A czy telewizor Samsung LE 32R71 B dziala bez problemu ?? Prosze o opinie
Franek napisał:A jak to jest z LG32LC2R przez HDMI w ogóle nie działa, ani obrazu ani dźwięku, po komponencie obraz co kilka, 2-3 sek, zanika na ok. 1 sek.
Może on nie posiada HDCP, w instrukcji nie mogę nic na ten temat wyczytać? A może te typy tak mają z n-ką i trzeba poczekać na aktualizację oprogramowania?
Oprogramowanie mam z 8.11.2006, czyli najświeższe, przed chwilą sprawdzałem.
Kang-yoon napisał:Żaden LG z serii **PC **LC **LE nie działa obecnie, chociaż wszystkie mają klucze HDCP i działają z całym praktycznie sprzętem - od DVD, po HD Humaxa w np. Holandii aż po generatory referencyjne.
szymonunion napisał:Witam,
kumpel z dzialu ma Pioneer PDP-436 RXE i pyta sie jak to bedzie z N-ka?
Ktos ma taka plazme podlaczona do N-ki?
Pozdrawiam,
Implementacja Hot Plug jest w n-box zgodna ze specyfikacja - za to niektore TV ignoruja oczywiste zalecenia specyfikacji (sink nie zachowuje sie tak jak sink)Kang-yoon napisał:## Tymczasowe rozwiązanie: wtyczkę HDMI wyciągnąć powoli do połowy (na włączonym sprzęcie) - rozłącza HotPlug który jest w "N-ce" zwalony.
## Docelowe rozwiązanie - trwają prace
M@rtinez napisał:Drodzy Forumowicze
.
.
.
Przy okazji może ktoś mi coś poradzi, może miał taki przypadek, może mam pecha i mam walnięty dekoder ????
Witam! Czy chcesz powiedzieć ,że najlepsze modele telewizorów największych światowych koncernów są niedopracowane a n-box tak ?dem napisał:Implementacja Hot Plug jest w n-box zgodna ze specyfikacja - za to niektore TV ignoruja oczywiste zalecenia specyfikacji (sink nie zachowuje sie tak jak sink)