dem napisał:Ustaw HDMI w tryb DVI i powiedz czy cos pomoglo.
Kang-yoon napisał:Żaden LG z serii **PC **LC **LE nie działa obecnie, chociaż wszystkie mają klucze HDCP i działają z całym praktycznie sprzętem - od DVD, po HD Humaxa w np. Holandii aż po generatory referencyjne.
Problem leży w niedopasowaniu wyjścia HDMI do standardu - akurat ujawnia się to w głównie w LG ale nie tylko...
## Tymczasowe rozwiązanie: wtyczkę HDMI wyciągnąć powoli do połowy (na włączonym sprzęcie) - rozłącza HotPlug który jest w "N-ce" zwalony.
## Docelowe rozwiązanie - trwają prace
olinek napisał:Witam! Czy chcesz powiedzieć ,że najlepsze modele telewizorów największych światowych koncernów są niedopracowane a n-box tak ?
dino napisał:Opiszę jak to u mnie było.
TV Philips 29PT9521, wyprodukowany koniec października 2006, firmware 1.5,
Nbox z softem 4.76a4.
Poprzez euro RGB oraz przez component żadnych problemów, za wyjątkiem niedopasowania poziomów głośności: do normalnego odsłuchu, przy maksymalnej głośności na pilocie nboxa, trzeba ustawiać głośność w telewizorze tak, że po przełączeniu na odbiór "z anteny" dźwięk jest o wiele za głośny. Podobnie było z TV Graetz Praesident 21 cali.
Po dołączeniu kablem HDMI pojawił się prawidłowy obraz, z możliwością ustawienia w nboxie rozdzielczości 720 lub 1080, ale bez dźwięku.
Zadna znana mi kombinacja ustawień boxu i TV tego nie zmieniała, próbowałem również wyjmować inne kable, zostawiając tylko HDMI.
W diagnostyce nboxa wyświetlało się wtedy w karcie "informacja HDMI":
przyjmowane rozdzielczości (TV)
?
wyświetlana rozdzielczość (TV)
1280x720 (50Hz) progresive
Dzwięk
?
Tak było przez około dwóch dni, zarówno Tv jak i box były w tym czasie wielokrotnie wyłączane. Trzeciego dnia po włączeniu pojawił się dźwięk, ale po 25 sekundach zobaczyłem już tylko niebiesku ekran: ani wizji ani fonii.
Od tego momentu po kilkakrotnym naciśnięciu Res na boxie obraz wraz z dźwiękiem pojawiają się na 2-3 sekundy i znikają. Przez component żadnych problemów. Za to teraz w diagnostyce nboxa wyświetlają się wszystkie informacje o możliwych przyjmowanych przez TV rozdzielczościach obrazu, aktualnie przyjmowanej rozdzielczości oraz o parametrach przekazywanego dźwięku.
Obraz poprzez component i HDMI są podobnej jakości, ale brakuje mi wejść component, by dołączyć nbox oraz DVD, więc nie zamierzam sprawy odpuścić. Zarówno nbox jak i ten telewizor są nowe i przeznacznone na polski rynek, zaś żadne informacje zawarte w ich instrukcjach obsługi nie wykluczają możliwości ich należytej współpracy.
dvd-r napisał:u mnie na Pioneer 506XDE działa po HDMI
marc napisał:Posiadam Plazmę LG PX4RV i chcę kupic n-kę czy ta plazma jest kompatybilna czy są jakieś problemy? Oczywiście interesuje mnie przez HDMI.
dem napisał:ja mowie ze sa modele ktore maja wadliwie zaimplementowany mechanizm HotPlug i tyle, jesli chesz to ubierac w inne slowa to juz bedzie wylacznie Twoja radosna tworczosc.
A można prosić o szczegóły? Co jest źle zaimplementowane? LG twierdzi że po ich stronie jest wszystko OK, i nie moge tego zakwestionować - sprawdzałem ich telewizorki z wieloma DVD / kinem domowym, nigdy nie było problemów, klienci też nie narzekali - ponad połowa mojej sprzedaży to sprzęty LG.
marc napisał:Posiadam Plazmę LG PX4RV i chcę kupic n-kę czy ta plazma jest kompatybilna czy są jakieś problemy? Oczywiście interesuje mnie przez HDMI.
Nie widzę przeszkód, a i powód do szybszej zmiany TV się znajdziezibiz333 napisał:ludziska jestem idiotą ale nasz kablówka zaczyna kosztować 50 zł i nic wniej nie ma .
Pomyślałem " N " jakość !!?? cena !!! 26 zł
Pytanie czy na starym zwykłym 21 cali Triliksie można oglądać platformę n mam wejście scart ??