krzylosiak
New member
W Chełmie kanal 7 i 8 pojawily sie TVP 1 HD i TVP 2 HD
Ostatnia edycja:
Co do samej jakości kanałów TVP w HD to coś cieniutko....dodam, że w DVB-T też szału nie ma, także to raczej wina nadawcy a nie MM.
Jaki jest skład tego pakietu co wykupiłes bo ja tez go mam a za cholere nie moge ustalic jakie tam będą kanały?Cała MM. Jest TVP HD i ORANGE SPORT...TVP HD bez ORANGE....TVP HD I POLSAT EXTR. HD ...czy POLSAT EXTR. HD bez TVP HD....TVP1 HD i TVP HD2 HD na stałe czy po olimpiadzie zapieprzą? Sprzedają kota w workuJa dzisiaj się skusiłem i wykupiłem sobie ten pakies Sport HD. Oczywiście te kanały TVP to taki misz masz, ale i tak o wiele lepsza jakość niż to com teraz oglądał. Ponadto cieszy mnie TVP Sport, bo nudziło mnie przełączanie na analog. A i powiem, ze aktywowałem pakiet przez dekoder, czego zrobić wcześniej nie mogłem. Dziękuję
Operatorzy satelitarni i sieci kablowe, jeśli mają dostęp do transmisji światłowodem od TVP, otrzymają tą drogą przekaz o stałej jakości 12 Mbit/s (obraz + dźwięk + dodatki - łącznie) i w jaki sposób będą go retransmitować - zależy już tylko od nich i dostępności wolnych pojemności (można spodziewać się, że na satelicie w ramach platform jakość nie będzie aż tak wysoka z uwagi na skromne możliwości wysupłania pojemności).
Właśnie wróciłem z pracy i mam okazje trochę dokładniej się przyjrzeć.Dzwięk na TVP 1 HD to jakaś porażka.....nawet moja córka zauważyła że coś jest z nim nie tak....skompresowany chyba do granic przyzwoitości,natomiast na TVP HD a leci to samo...czyli Opole,piękny głęboki dzwięk Dolby Digital.Obraz na obu kanałach taki sam...czyli b.dobry.....jedynie zauważyłem że parę razy "zakratkowało" i to tak na dłuższą chwilęOglądam właśnie TVP1 HD, jest transmitowany koncert w Opolu. Według mnie jakość naprawdę bardzo dobra. Wydaje mi się, że lepiej niż na TVP HD. Z tym, że na TVP HD dźwięk DD5.1 lepiej brzmiący.
Porównywałem jakość TVP1 HD z MM z jakością w Cyfrze plus u sąsiada. Odniosłem wrażenie, że u mnie jest ciut lepiej, ale u mnie Plazma 50" Panasonic a u sąsiada 47' LCD LG.
TVP HD = DD 5.1,TVP 1 HD = jakaś ściema ..na tym pierwszym 384 kbps podaje moja Yamaha .....natomiast TVP 1 HD 192 kbps....ale wydaje się że jest na poziomie 46 kbps(jak kiepskiej jakości stacje internetowe)No właśnie, dźwięk na TVP1 HD jakiś coś nie tak...jednak nie wydawało mi się no i nie jest DD5.1 tylko 2.0. Co do obrazu to na TVP HD też bardzo dobry, ale wydaje mi się, że na TVP1 HD jakby lepszy...
U mnie żadnych zakłóceń co do obrazu. ( no chyba, że coś przegapiłem jak byłem w kuchni zajrzeć do lodówki po wiadomo co....)
A u mnie w Szczecinie obraz tnie się wielokrotnie częściej niż wcześniej (również w czasie transmisji z Opola zaobserwowałem to kilkanaście razy), dochodzą chwilowe zaniki obrazu (czarny ekran) i dźwięku i to nie tylko na nowych kanałach ale i np. na Polsacie Sport HD i TVP HD. Jak się nie tnie to obraz jest bardzo dobry. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i wymaga regulacji a nie w wyniku "zapchanego łącza".Oglądam właśnie TVP1 HD, jest transmitowany koncert w Opolu. Według mnie jakość naprawdę bardzo dobra. Wydaje mi się, że lepiej niż na TVP HD. Z tym, że na TVP HD dźwięk DD5.1 lepiej brzmiący.