Pojawiło się nowe oprogramowanie i faktycznie działa regulacja głośności po HDMI.....lokalizacja Chełm
No właśnie taki posiadam.To chyba masz dekoder z wbudowanym modemem bo ja mam z osobnym i oprogramowanie jest stare głośnośc po HDMI nie działa oczywiście w Chełmie.
Prawda, że można wypowiedzieć umowę w związku ze zmianą regulaminu? Czy tyczy się to również umów na "sam" internet?
Jednocześnie informujemy, że zgodnie z art. 60a ust. 1 i 3 Prawa telekomunikacyjnego przysługuje Państwu prawo wypowiedzenia Umowy Abonenckiej o świadczenie usług telekomunikacyjnych, w najbliższym terminie wypowiedzenia od powiadomienia, z zachowaniem odpowiednio jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia, ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego, w przypadku wszystkich wyżej wymienionych Usług poza Usługą Radia i Telewizji Kablowej Multimedia Polska S.A., w przypadku której okres wypowiedzenia wynosi trzy miesiące, ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego, poprzez złożenie oświadczenia w formie pisemnej. Jednakże z uwagi na fakt, iż proponowane zmiany wynikają bezpośrednio ze zmiany obowiązujących przepisów prawa, w tym również usunięcia niedozwolonych postanowień umownych, w razie skorzystania przez Państwa z prawa do wypowiedzenia Umowy Abonenckiej, dostawcy usług będzie przysługiwać roszczenie odszkodowawcze, a także zwrot ulgi, o której mowa w art. 57 ust. 6 Prawa telekomunikacyjnego.
To chyba masz dekoder z wbudowanym modemem bo ja mam z osobnym i oprogramowanie jest stare głośnośc po HDMI nie działa oczywiście w Chełmie.
Z ciekawości ale w sumie w imieniu kumpla zapytałem co ze sterowaniem dźwiękiem po HDMI w dekoderach, które mają oddzielny modem? Powiedzieli mi, że te dekodery już dostały nowy soft ale w tych dekoderach regulacja po HDMI niestety nie działa. Firma ADB nie jest w stanie tego na razie zmienić.
Chyba obraz jednak się zmienił.....jest jakby ciemniejszy i kolory bardziej jaskraweMówisz że powiedzieli ci że dekodery z osobnym modemem otrzymały już nowy soft? bynajmniej u mnie jest jeszcze soft z numerem 53 z czerwca 2011r z resztą co za różnica pewnie ten nowy soft i tak nic nowego nie wniesie.
Mówisz że powiedzieli ci że dekodery z osobnym modemem otrzymały już nowy soft? bynajmniej u mnie jest jeszcze soft z numerem 53 z czerwca 2011r z resztą co za różnica pewnie ten nowy soft i tak nic nowego nie wniesie.
No tak powiedzieli, ktoś wcześniej wklejał nawet screena z tym numerem softu 55.
Oczywiście istnieje możliwość, że w twoim mieście nie puścili jeszcze tego softu 55.
Ja mam ten dekoder z modemem w środku, najnowszy soft jest 29.
krzysiolak no ja też zauważyłem poprawę obrazu - wg. mnie kontrast jest lepszy.
Potwierdzam, soft numer 29 i jakość obrazu trochę lepsza ale to nie zasługa softu. Kontrast poprawił sie około 10 dni wstecz kiedy u mnie jeszcze było stare oprogramowanie, w jakimś sensie jest to związane z nowym softem bo właśnie wtedy ruszyły pierwsze testy. Zmian wielkich niema poza tym ze dekoder pracuje szybciej i ta regulacja głosu która była oczekiwana, ale pixeloza nadal istnieje. Podobno dekodery z dyskiem miały więcej zmian.