TV HD w polskiej TK Multimedia

k0val

New member
marciniozo napisał:
kOval a ile Cię to wyniosło jeśli można wiedzieć? I czy ten Internet 2MB jest bez limitu bo jak byłem w BOK / Inowrocław/to mnie poinformowano, ze jest limit.... dlatego nadal mam 1MB + pakiet komfort i DTV z Canal+ HD.
mam 2mb za 5zł jak nie przekroczę limitu ale i limit sie o 1/3 zwiększył :D
a jak przekroczę limit to płace 69zł

masloww

New member
Bez reklam
k0val napisał:
Dowiedziałem się czemu trzeba mieć równocześnie pakiet komfort do telewizji cyfrowej.Wczoraj przedstawiciel handlowy wyjaśnił mi że należy go mieć ponieważ w pakiecie komfort jest najsilniejszy sygnał nadający sie do telewizji cyfrowej.:D
a nie wyjasnił ten przedstawiciel handlowy czemu dwa razy za te same programy płacimy i czemu nie przeniosą wszystkich kanałów z analogu na cyfrę jak w Vectrze?

k0val

New member
masloww napisał:
a nie wyjasnił ten przedstawiciel handlowy czemu dwa razy za te same programy płacimy i czemu nie przeniosą wszystkich kanałów z analogu na cyfrę jak w Vectrze?
wkrótce moją zostać kolejne kanały poprzenoszone i będzie ich coraz więcej a jeśli chodzi o podwójne płacenia to ja mam taki ze stawik że za pakiet komfort płace grosze.

Mam internet 2mb+telefon+pakiet komfort+tv cyfrowa

około 1 października mają wpaść monterzy z dekoderem więc jak już bede miał to zdam relacje i może dam nawet kilka fotek jak to wygląda na 40w4000.

Ostatnia edycja:

piotdz

New member
masloww napisał:

ostrożnie z tymi życzeniami, jakby MM przeniosło wszystko na cyfrę, tylko TVP1 zostało by w basic-u :) przykładem może być AXN czy też Universal które są w komforcie a nie ma ich w basic-u...

pepe1

New member
Wpierw MM musza popracowac nad jakoscia sygnalu. Moze troche sie poprawilo ostatnio ale canal+ hd dalej scina. Moze troche rzadziej niz kiedys. Wczoraj na TCM dzwiek byl rozjechany, ze nie mozna bylo ogladac filmu. A co do ilosci kanalow cyfrowych to tez porazka. Musze przelaczac miedzy analogiem a cyfra bo wiekszosc kanalow jest na analogu. Kanaly Filboxu to caly czas te same filmy od kilku miesiecy. Praktycznie od 2 miesiecy ani razu tam nic nie ogladalem i rezygnuje z niego. Mam nadzieje ze w koncu MM cos zacznie zmieniac na lepsze bo klienci bede uciekac a konkurencja coraz lepsza. Najgorsze, ze kablowki maja chyba jakies porozumienia i nie wchodza sobie w droge. Troche to dziwne w dzisiejszych czasach.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
konkurencja

Pepe masz rację, ja spokojnie się przyglądam i co by nie mówić to konkurencja się rozwija. Wszędzie jest oczywiście jakieś ale.....

Jednakże MM musi poprawić wiele rzeczy, bo My abonenci możemy im podziękować. A do poprawy mają dużo, poczynając od BOK, gdzie pracują bardzo miłe panie, których jednym zadaniem jest pozyskiwanie nowych klientów. Gdy pada jakiekolwiek pytanie o nowe kanały, sprawy techniczne ipt. to .... zapada cisza!!!!

Podobnie na infolinii, ostatnio dzwoniła do mnie miła pani i składała mi propozycję. Zaczęła tak :

- proponuję DTV - mówię, że mam
- proponuję Canal + HD - mówię, że mam
- proponuje - Polsat Sport HD - mówię, że mam
- proponuję pakiet filmowy - mówię, że mam.....

I na tym się rozmowa zakończyła i nim zdążyłem o coś zapytać.... to już nie miałem kogo.

A najlepsza była odpowiedź na mojego maila - w skrócie na pytanie o nowe kanały otrzymałem odpowiedź, że nic nie wiadomo, ale jak się pojawią to się dowiem bo je zobaczę. Bardzo odkrywcze.

Pozdrawiam abonentów MM !!!

PS Chciałem dodać, że ja nie narzekam, stwierdzam tylko fakty i patrze na ofertę konkurencji....

pepe1

New member
U mnie caly dzien nie ma canal +, maja znowu jakies problemy (info z BOT,podobno naprawiaja) ale nie wiem czy dzisiaj cos robia bo to niedziela. TCM tez ciagle rozjechane. Ogladalem mecz na canal+sport hd to tez ciagle zaciecia obrazu. Nie wiem za co my placimy.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Potwierdzam u mnie też problemy jak u Ciebie..... Jestem spokojnym człowiekiem, ale wszystko ma swoje granice!!!!

Masz rację pytając za co płacimy.... bo na razie to jest ciągle jedna wielka awaria!!!

pepe1

New member
masloww napisał:

Wiem ze u innych operatorow tez jest doprowadzony sygnal analogowy a cyfrowy jest tylko z dekodera. Znajomy ma w UPC na jednym telewizorze DTV (wszystkie kanaly, w tym chyba 4 kanaly hd bez dodatkowych oplat) a na pozostalych te same kanaly ale analogowe i placi tylko za DTV (bez promocji i bez nagrywarki 90 zl). U nas jest tak samo rozwiazane ale wiecie jak to wyglada.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
czy coś nowego w MM?

Neox swego czasu pisałeś coś o nowym sofcie w dekoderze.... A tak ogólnie wiesz coś może o nowościach w Multimedia? Co z Eurosportem, TVP HD itp.

Pozdrawiam!!!

k0val

New member
marciniozo napisał:
Neox swego czasu pisałeś coś o nowym sofcie w dekoderze.... A tak ogólnie wiesz coś może o nowościach w Multimedia? Co z Eurosportem, TVP HD itp.

Pozdrawiam!!!

tvp hd było tylko na czas olimpiady a eurosport zażądało od multimedi zbyt wysokiej ceny ale możliwe że od nowego roku wejdzie do ich oferty

N

neox

Guest
marciniozo napisał:

Pozdrawiam!!!

Nom sofcik poszedl do poprawki, mial kilka bledow, ale fajnie wyglada EPG w HD :)

Niestety nic nie wiem co z Eurosportem (tez bym chcial zeby dali Eurosport HD). TVP HD nie mam zadnej informacji. Bardzo licze (i wierze) ze po nowym roku powstanie pakiecik w DTV Cyfrowy Eurosport ;) (Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD).

masloww

New member
Bez reklam
k0val napisał:
tvp hd było tylko na czas olimpiady a eurosport zażądało od multimedi zbyt wysokiej ceny ale możliwe że od nowego roku wejdzie do ich oferty
odpowiadasz jakbyś w BOK-u pracował, my tu konkretów chcemy;
a swoją drogą jestem ciekaw ile chciał Eurosport za swoje kanały, jaka skala tej powyzki była i ile płacą inni operatorzy? ma ktoś jakieś przecieki na ten temat?
takie potajemne dogadywanie się to ewidentne w ciula klienta robienie, jedyny Polsat oficjalnie podaje ile chce za swoje programy od gniazdka

Debuger

New member
Z tego co pamiętam, to spółka Eurosport zażądała w nowej umowie o 30 eurocentów więcej od gniazdka, ale wiązało się to także z wprowadzeniem do oferty operatora kanału Eurosport 2.

Multimedia nie miała wyjścia i zerwała rozmowy, gdyż na początku 2008r. podniosła już ceny pakietów TVK, a godząc się na żądania Eurosport'u musieliby znów podnieść cenę wszystkich pakietów.

Do góry