TV HD w polskiej TK Multimedia

Snakeee

New member
Bez reklam
http://media2.pl/media/59681-nowe-kanaly-w-multimedia-polska.html

Jak już informowaliśmy, w styczniu 2010 roku abonenci sieci
Multimedia Polska zostaną pozbawieni dostępu do tematycznych kanałów Grupy Polsat (m.in. Polsat Sport i Polsat Sport HD). Operator zapewnia, że wciąż prowadzi negocjacje z Polsatem w sprawie przedłużenia umowy. Jednak oferta zostanie powiększona o nowe kanały.

Jak informują nas abonenci, operator rozsyła do klientów
nową ulotkę, z której wynika, że po nowym roku do oferty dołączą: nSport, nSport HD, Eurosport, Eurosport HD oraz SportKlub+. Trzy ostatnie kanały stworzą pakiet Sport w miejsce programu Polsat Sport HD

Ostatnia edycja:

bourbon

New member
Bez reklam
Bez narzekań na MM dzień stracony... U mnie znowu są kłopoty z dtv basic. Cyklicznie występują stop klatki - dłuższe zatrzymania obrazu na: tvp1, tvp2, tvn, tvn24, polsat, a na ps hd słychać jedynie zacinanie sie dźwięku bo obrazu brak.
Na infolinii powiedzieli, że przyjdą w czwartek...:-|

Snakeee

New member
Bez reklam
U mnie wszystko cacy :) od zmiany modulacji nic sie nie dzieje. Dodam ze jak mialem remont mieszkania to sobie sam instalacje nowa polozylem :D
Strzelam, ze dopiero w czwartek, bo technicy maja w ch.... takich zgloszen, a Ci z technicznego na infolinii maja dostepny jakis grafik dla kazdego miasta (tak mi kiedys powiedzial gosc jak mial przyjsc technik do mojej tesciowej, bylo cos nie tak na skrzynce na zewnatrz jak sie okazalo) i pamietam, ze tez czekala chyba 4 dni - nic zrobic nie moga, dostaja wykaz godzin i tyle.
Teraz wyszlo szydlo z worka po tej zmianie modulacji, jaka kto ma instalacje :) Przy tej modulacji jak juz ktos pisal wyzej, sygnal jest podatny na zaklocenia, instalacja musi byc ideal :)

Ostatnia edycja:

Ted1

New member
"Operator zapewnia, że wciąż prowadzi negocjacje z Polsatem w sprawie przedłużenia umowy. Jednak oferta zostanie powiększona o nowe kanały."
Mogliby już przestać ściemniać. Nie wiem jak inni, ale ja nie wierzę, że po decyzji o włączeniu Eurosportu, nSportu i SportKlubu+, Polsat Sport i Polsat Sport Extra mogłyby pozostać. Według mnie negocjacje skończyły się już dawno. W ofercie analogowej nie ma już wolnych kanałów, aby zwiększyć liczbę programów. Z tego powodu w Rzeszowie dwa miesiące temu "wycięli" TVP Kultura. Owszem, może w DTV kanały Polsatu mogłyby być, ale aż na taką wspaniałomyślność Multimedia Polska nie ma co liczyć. Liczyłem zaś, że jak Eurosport, to i Eurosport 2, bo przeglądając program nSportu, czy SportKlubu, to idzie się załamać... A tu d...a.
Pozdrawiam!
(oczywiście forumowiczów, a nie firmę Multimedia Polska SA)
PS. Słyszałem opinię (nieoficjalną oczywiście, od znajomego dystrybutora Cyfrowego Polsatu), że z platformy tej mogą wypaść wkrótce kanały grupy TVN. Może coś wiecie o tym? Bo jako kibicowi siatkówki pozostała mi tylko ta droga - Cyfrowy Polsat...

Snakeee

New member
Bez reklam
Ted1 napisał:
PS. Słyszałem opinię (nieoficjalną oczywiście, od znajomego dystrybutora Cyfrowego Polsatu), że z platformy tej mogą wypaść wkrótce kanały grupy TVN. Może coś wiecie o tym? Bo jako kibicowi siatkówki pozostała mi tylko ta droga - Cyfrowy Polsat...
Tez o tym slyszalem, ale jakiegos potwierdzenia nie mam.

http://media2.pl/media/59691-powstanie-jeden-duzy-operator-kablowy.html

To juz mi sie nie usmiecha!!! Kur... jesli do tego dojdzie to koniec, jeden wielki monopolista dyktujacy cene z komosu! Mam nadzieje ze UOKiK na to sie nie zgodzi.

Ostatnia edycja:

TOMGDY

New member
Snakeee napisał:
U mnie wszystko cacy :) od zmiany modulacji nic sie nie dzieje. Dodam ze jak mialem remont mieszkania to sobie sam instalacje nowa polozylem :D...
...Teraz wyszlo szydlo z worka po tej zmianie modulacji, jaka kto ma instalacje :) Przy tej modulacji jak juz ktos pisal wyzej, sygnal jest podatny na zaklocenia, instalacja musi byc ideal :)

Czy to oznacza, że potrzebna jest weryfikacja przez operatora jakości naszych domowych sieci ?? może to jednak MM u siebie coś poprawi bo nie sądze aby odwiedzili wszystkich abonentów celem poprawy i sprawdzenia domowej infrastruktury

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Sprawdzenia tak, poprawy nie !!!!
Kiedy MM przejęła u mnie lokalną TV kablową to od razu pojawiło się dwóch techników i sprawdzali..... czy aby ktoś nie jest podłączony na tzw. lewo.
Wyłapali takich delikwentów i zrobi z nimi porządek.....i więcej się nie pojawili, a zapewniali, że przyjdą bo sieć wymaga pewnych zmian i naprawy...

Swego czasu na forum udzielał się Neox, który słusznie stwierdził, ze na ileś tam tysięcy abonentów jest garstka - znikomy procent - malkontentów ( czytaj nas, którzy chcą cieszyć się dobrą jakością obrazu i dźwięku), którymi sieć się nie przejmuje właśnie dlatego, że stanowią znikomy procent całości...

Snakeee

New member
Bez reklam
TOMGDY napisał:
Czy to oznacza, że potrzebna jest weryfikacja przez operatora jakości naszych domowych sieci ?? może to jednak MM u siebie coś poprawi bo nie sądze aby odwiedzili wszystkich abonentów celem poprawy i sprawdzenia domowej infrastruktury
No ale co maja poprawiac u siebie jak przykladowo sasiad ma odbior ok a u Ciebie sa stopklatki? Ja mowie o takiej wlasnie sytuacji, wiadome jest, ze jak dotyczy to calego bloku albo ulicy to beda sprawdzac sygnal na urzadzeniu, ktore odpowiada za ten rejon. Zrobilem dzisiaj test, wcisnalem taki stary rozgaleznik (robie porzadki swiateczne :D) przed dekoder, o kurde az bylem zszokowany, na czesci kanalow od razu blad techniczny brak sygnalu na innych zanikal obraz, rozgaleznik polecial do kosza :). Mam tez inny rozgaleznik Telmora, podlaczylem go zeby oslabic sygnal ale widac ze ma bardzo male tlumienie, zadnej roznicy nie bylo w odbiorze DTV :)

Patrzac na to forum tylko u kilku pojawily sie te problemy po zmianie modulacji.

Ostatnia edycja:

xolzok

New member
Bez reklam
U mnie też dzisiaj dość często występują stopklatki. Poczekam kilka dni i zadzwonię do nich ponownie. Ostatnio administratorzy mieli oddzwonić w sprawie wolnego internetu, ale chyba im się zapomniało.

masloww

New member
Bez reklam
tak się wzburzyłem brakiem ES2 że nie dostrzegłem że również Sportklub też będzie połowiczny; pisze się tylko o Sportklub+ a samego Sportklubu też będzie brakować; nie we wszystkich miejscowościach jest on w analogu, we Wrocku go nima;
nie kumam sposobu myślenia posrańców z MM; jak już tworzą osobny pakiet sport to jaki jest problem władować brakujące kanały i większą kasę żądać za niego, to przecież to tylko dodatkowy zarobek a kibic i tak zapłaci a tak tylko znów wkur... ludzi

pattro

New member
Bez reklam
Re

masloww napisał:
tak się wzburzyłem brakiem ES2 że nie dostrzegłem że również Sportklub też będzie połowiczny; pisze się tylko o Sportklub+ a samego Sportklubu też będzie brakować; nie we wszystkich miejscowościach jest on w analogu, we Wrocku go nima;
nie kumam sposobu myślenia posrańców z MM; jak już tworzą osobny pakiet sport to jaki jest problem władować brakujące kanały i większą kasę żądać za niego, to przecież to tylko dodatkowy zarobek a kibic i tak zapłaci a tak tylko znów wkur... ludzi

tam ręka rękę myje.... tam ktoś nieźle kręci ... a kasa leci .... przemyślana polityka firmy ale oczywiście my tracimy na tym najbardziej ( brak dobrych kanałów, słaba jakość itp itp ). I wgl za przeproszeniem co to za debil wymyślił taki układ kanałów ? czemu nie może być normalnie od 1 do 60 np a jak coś nowego dochodzi ( co zdarza się rzadko więc mały problem )to tylko kanały poprzesuwać ? ależ nie !!! W MM musi być od 1 do 600 ! :fool: :fool: :fool:

pattro

New member
Bez reklam
masloww napisał:
od tego jest lista kanałów użytkownika aby każdy mógł sobie poukładać kanały wg swoich preferencji

tak tylko i tak zawsze jest główna lista niestety .... nie zrobisz tak ze np nie wiem będziesz mieć Vive na 1 i jak włączysz dekoder to bd na 1 zawsze Viva tylko musisz List przycisnąć i potem lista użytkownika :(

kredkink

New member
pattro napisał:
tam ręka rękę myje.... tam ktoś nieźle kręci ... a kasa leci .... przemyślana polityka firmy ale oczywiście my tracimy na tym najbardziej ( brak dobrych kanałów, słaba jakość itp itp ). I wgl za przeproszeniem co to za debil wymyślił taki układ kanałów ? czemu nie może być normalnie od 1 do 60 np a jak coś nowego dochodzi ( co zdarza się rzadko więc mały problem )to tylko kanały poprzesuwać ? ależ nie !!! W MM musi być od 1 do 600 ! :fool: :fool: :fool:

W UPC też masz takie dziury pomiędzy kanałami. W dekoderze ustawienie własnych list kanałow to rewelka w porównaniu z dekoderem SD UPC.

pattro

New member
Bez reklam
Re

Snakeee napisał:
Ja mam tak samo, mam wlasna liste uzytkownika i jak wlaczam dekoder to ona jest aktywna, nie wiem o co Tobie chodzi pattro:hmm:

chodzi mi o to ze nie mogę ustawić listy własnej żeby np mieć kanały od 1 do 60 ;)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
pattro
Musisz mieć coś nie tak, przecież nie ma żadnego problemu żeby właśnie ustawić sobie kanały od 1-60 tak jak chcesz i później mieć swoją listę ustawioną jako główną - to Ty rządzisz dekoderem a nie on Tobą!!!:D

Do góry