TV HD w polskiej TK Multimedia

Snakeee

New member
Bez reklam
Vanish napisał:
DOCSIS 3.0 to standard transmisji w sieci kablowej. Czy MM ma sieć szkieletową i do tego dzierżawioną w standardzie kablowym?! Chyba nie ma takiej możliwości. Poza tym DOCSIS 3.0 jakoś nie zdobywa popularności w świecie.

Nie o to chodzi, na szkielecie w Polsce z tego co rozmawialem ze znajomym technikiem jest ok, moga nawet zwiekszyc pasmo problem polega na tym, ze sie tka w miastach, tutaj prawd. maja problemy. Pasmo w miastach dodatkowo zapchane jest kanalami analogowymi. Wdrazaja DOCSIS 3.0 i nawet w kilku miastach mozna zamawiac juz 12 i 20Mbit wlasnie tam gdzie maja juz DOCSIS 3.0
Wszedzie bedzie uruchomiony DOCSIS 3.0 kwestia czasu.

donio

New member
Snakeee napisał:
Nie o to chodzi, na szkielecie w Polsce z tego co rozmawialem ze znajomym technikiem jest ok, moga nawet zwiekszyc pasmo problem polega na tym, ze sie tka w miastach, tutaj prawd. maja problemy. Pasmo w miastach dodatkowo zapchane jest kanalami analogowymi. Wdrazaja DOCSIS 3.0 i nawet w kilku miastach mozna zamawiac juz 12 i 20Mbit wlasnie tam gdzie maja juz DOCSIS 3.0
Wszedzie bedzie uruchomiony DOCSIS 3.0 kwestia czasu.

To prawda w Gdyni już można zamawiać 20mb ale jest to uruchamiane na zwykłych kabelkach. docsis 3.0 potrzebny jest multimedi aby uruchomić planowane 100 mb.

Snakeee

New member
Bez reklam
donio napisał:
To prawda w Gdyni już można zamawiać 20mb ale jest to uruchamiane na zwykłych kabelkach. docsis 3.0 potrzebny jest multimedi aby uruchomić planowane 100 mb.

A co ty myslisz ze DOCSIS 3.0 to nie sa kabelki?;)
Bedziesz mial ten sam kabel co teraz, dostaniesz tylko inny modem, pracujacy w standardzie DOCSIS 3.0

Snakeee

New member
Bez reklam
Generalnie 12 i 20Mbit zapewne beda jechac na modemach obecnych, 50 lub 100Mbit dopiero beda na modemach nowych.
100Mbit przypuszczam ze bedzie gdzies na poczatku 2010r.
Pytanie tylko czy ten wyscig ma jakis sens, tak naprawde najwiecej ludzi korzysta z lacz 1-2Mbit, wszyscy wiemy komu potrzebne sa lacza duzo wieksze ;) Tacy klienci sa najgorsi, bo zapychaja na maxa siec, p2p, torrenty, emule to jest masakra dla łącz, cierpia pozniej Ci co najnormalniej korzystaja z internetu.

bourbon

New member
Bez reklam
Pytanie tylko czy ten wyscig ma jakis sens, tak naprawde najwiecej ludzi korzysta z lacz 1-2Mbit, wszyscy wiemy komu potrzebne sa lacza duzo wieksze :wink: Tacy klienci sa najgorsi, bo zapychaja na maxa siec, p2p, torrenty, emule to jest masakra dla łącz, cierpia pozniej Ci co najnormalniej korzystaja z internetu.
Od jakiegoś czasu zauważam, że 2 Mb/s od Multimedia to stanowczo za mało do komfortowego przeglądania netu. Strony nie startują z takiego "kopa" jak powinny. Inny przykład to YouTube - nie wiem czemu, ale u mnie łącze średnio wyciąga tam 70 KB/s. Znajomy, który ma net z kablówki Vectra 16 Mb/s, na tych samych filmikach osiąga średnio 1,6 MB/s.
Samo pobieranie plików idzie już u mnie z normalnymi prędkościami dla łącza 2 Mb/s

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Ja mówi przysłowie apetyt rośnie w miarę jedzenia....:D

Mam teraz łącze 6MB i pewnie, że szybsze byłoby lepsze, ale kiedyś miałem 256KB i też jakoś to działało. Co do samej szybkości otwierania się stron to na to ma też wpływ kilka innych czynników ( nie tylko sama prędkość łącza ).

Szybsze łącze z pewnością by się przydało ( i to wcale nie do ściągania filmów z torentów - czego nie robię ) do pracy, do przesyłania dużych objętościowo plików nagrany w HD...itp., ale oczywiście w rozdąsanej cenie!

bourbon

New member
Bez reklam
Pamiętam, jak dobrych parę lat temu MM robiła akcje przyspieszania internetu. Miałem wtedy łącze 256 kbps i przyspieszyło do 320 kbps - ależ to była frajda :D

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
No faktycznie to były czasy....
A teraz wszyscy narzekają i chcieli by łącze liczone setkach MB....:D,
Co by nie mówić na Internet w MM narzekać nie mogę ( co nie znaczy, że nie mogłoby być lepiej!!!).

Zupełnie inaczej jest z TV.....szkoda w ogóle mówić!
Przy okazji mam pytanko do osób, które oglądają w MM kanał TVN HD ( będę miał go od 1 grudnia).
Jak wygląda z jakością!? Wiem oczywiście, że to nie Blu-Ray, ale jak duża jest różnica w stosunku co do TVN SD i jak jest z dźwiękiem?

Domer

New member
Witam. Moze juz ktos o tym pisal, ale nie moglem znalezc wiec napisze.

Oto co dostalem przy rachunku na fakturze:

"Informujemy, ze z dniem 1 stycznia 20010r. zmianie ulegnie oferta programowa [...] w miejsce kanalow tematycznych nadawanych przez grupe polsat wprowadzone zostana nowe, rownie atrakcyjne programy." Pisza rowniez o mozliwosci rozwiazania umowy itp.

Wiecej moze cos na ten temat? Jakie dokladnie kanaly polsatu znikna? W sumie to jestem w multimedii tylko dla polsat sport i polsat sport extra. Jezeli te kanaly maja zabrac to odrazu przechodze na cyfrowy polsat.

k0val

New member
co do internetu to ja mam zastrzeżenia często spada prędkość przy pobieraniu i internet gubi pakiety czyli gdy gramy online połączenia się zrywa co jest mało komfortowe gdy na przykład gramy o ranking i to nie tylko u mnie dużo osób ma takie problemy z internetem od MM w całej Polsce! wystarczy poczytać inne fora

Domer

New member
Dzwonilem do nich i nie wiedza sami dokladnie jak bedzie :D Ale najprawdopodobniej z oferty zniknie polsat sport i extra zarowno analogowej jak i cyfrowej. W ich miejsce moze pojawic sie n sport oraz eurosport. Wiec jak od nowego roku dziekuje multimedii :)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
MM cały czas zadziwia.....
Najpierw bardzo się opierają przed wprowadzeniem kanału Eurosport, a teraz niby od stycznia ma on być w ofercie!
A tak swoją drogą skoro sami nie wiedzą jak to ma być to po co razem z rachunkiem przekazują abonentom takie informacje ???
Mam nadzieje, że przynajmniej Polsat Sport HD zostanie....

Swoją drogą byłem w BOK pytałem się o zmiany i nowości, nic nie wiedzieli...Czy w tej formie na prawdę nikt nie rozumie, że taką polityką "nic nie wiedzenia" i ciągłego lekceważenia klientów tylko tracą....

Ostatnia edycja:

masloww

New member
Bez reklam
jeśli Polsat nie chce dodać Polsatu Futbol to na miejscu MM zrobiłbym tak samo; zabranie piłki kopanej z PS do PF było nieładnym zagraniem;
obawiam się że jak znikną PS i PSE to i PS HD też zniknie;
wolałbym aby były i Polsaty i ES-ty; ale jeśli miałbym wybierać między paczką ES a paczką PS bez PF to zdecydowanie wybrałbym paczkę ES;

istnieje jeszcze niebezpieczeństwo że MM w zamian za PS i PSE da Sport Klub i Sport Klub+ :)

pattro

New member
Bez reklam
Re

EuroSport nie będzie w MM bo maja na pienku miedzy sobą niestety ... a Nsport to nie relane ! Po zakonczeniu obecnego sezonu LM N bd myslec nad udostepnieniem kanalu ;] czyzby wszystkie Polsaty wypad z MM ?

masloww

New member
Bez reklam
tak dużo to znowu tych Polsatów w MM nie było;
a może to tylko takie przeciąganie liny aby tanio kupić prawa do Polsat Play, -Cafe, -Film i -Futbol

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Mają czy nie mają z "kimś na pieńku" to jedna sprawa...
Inna, że w MM zaszło trochę zmian ( chodzi o właścicieli) a wiadomo, że w biznesie liczą się pieniądze....

W tej sieci nic mnie już nie zdziwi....Może będzie i ES i N Sport, albo Sport Club 2 i już....(wersja pesymistyczna)

Chociaż jak byłem w BOK to pan zapewniał mnie, że Polsat Sport HD w styczniu będzie ( bo być może zrezygnuję z pakietu HD - po co płacić dwa razy za Discovery HD - a zalezy mi na PS HD - pan w BOK powiedział, że mogę go kupić za 7zł....)

Do góry