TV 75 cali mini led Philips Xtra 2024

PiotrekZas

Member
Witam serdecznie. Niestety stanąłem przed nieszczęsnym faktem poszukiwania tv stary lg się niestety „sam zbił” przez 2 latka 😂, na oleda niestety nie ma więc lipa. Zastanawiałem się nad Lg qned87t bo przecież gorzej niż było będzie… albo PmL9009 bo już mini led plus ambi ale natknąłem się na to… (zdjęcie) czy te telewizory serio tak wyświetlają te sceny..? One są 100 razy gorsze niż mój 6 letni budżetowy lg
Hej,

Sprawdź dobrze TV przed zakupem lub kup online, żebyś miał możliwość zwrotu.
Parametry na papierze nie gwarantują jakości.
Zwróć dużą uwagę właśnie na podświetlenie. Każdy producent się wypnie na nierówne podświetlenie zasłaniając się tezą, że "LCD tak mają"

Może znajdzie się forumowicz, posiadacz naprawdę dobrego TV bez wad

Ja niestety nie polecam Philipsa / TP Vision, jestem posiadaczem PML9008 - Podejrzewam, że PML9009, 9019, i inne... też będą XTRA ale tylko w teorii :)

Pozdrawiam

Karol02

New member
Cóż jako, że to bliżej końca budowy i nie planowałem nowego tv w tym roku to na kasie..😜 ale że nie ma wyjścia a do tv od kanapy 4 m to również na wielkości czyli chyba min te 75” bo 55 wygląda marnie, ale działał… stąd też zainteresowanie tym LG qned87t z tym, że ten test bo te zdjęcia to z testu tv więc myślę, że realne, go totalnie dyskwalifikują… śmieszne jest to że naprawdę mój stary jakiś tam 55sm8600 może i kolory bardziej niebieskie u mnie ale tych plam, mgły brak a na pewno duuuzo mniej a tu nowa technologia qled itd a jest dramat… następny ten Philips już niby mini led a również kiepsko jak dla mnie…
Oglądane jakieś filmy, seriale aktualnie nawet nie podpięty dekoder canal + więc wszystko on line.

Karol02

New member
Hej,

Sprawdź dobrze TV przed zakupem lub kup online, żebyś miał możliwość zwrotu.
Parametry na papierze nie gwarantują jakości.
Zwróć dużą uwagę właśnie na podświetlenie. Każdy producent się wypnie na nierówne podświetlenie zasłaniając się tezą, że "LCD tak mają"

Może znajdzie się forumowicz, posiadacz naprawdę dobrego TV bez wad

Ja niestety nie polecam Philipsa / TP Vision, jestem posiadaczem PML9008 - Podejrzewam, że PML9009, 9019, i inne... też będą XTRA ale tylko w teorii :)

Pozdrawiam
Dzięki za odp i podpowiedź😉 może oglądałeś w takim razie Cicario 2 na swoim pml i pamiętasz czy ta scena lotu helikopterem czy podobne nocne z dużą ilością czerni o kontrastów faktycznie tak na nim dramatycznie wygląda??

PiotrekZas

Member
Ja mam bardzo przyciemniony obraz żeby uzyskać czerń i pozbyć się prześwitów. Nakombinowałem się żeby pasy w filmach były czarne. Wyślę zdjęcia jak już będzie ciemno bo aparat strasznie łapie nawet małe odbicie swiatla. Na poprzednim Philipsie podświetlanie pod pasami się wyłączało a tu trzeba kombinować 😞
Napewno jak lubisz ogladać filmy i seriale to lepszą będzie matryca VA. Szczególnie wieczorami

PiotrekZas

Member
Tutaj moje ustawienia

Attachments

• 20250425_211849.jpg
    20250425_211849.jpg
    1,8 MB · Wyś: 11

PiotrekZas

Member
A tutaj jakieś standardowe. Widać już że pasy się rozświetlają i wylewy z dolnej ramki. Najgorsze jest jak są pasy a na filmie są jasne sceny. Wtedy przebicia na pasach są najbardziej widoczne.
Widać tu wyraźnie że pasy nie są czarne tam gdzie fragment obrazu jest jasny

Attachments

• 20250425_212127.jpg
    20250425_212127.jpg
    1,8 MB · Wyś: 22

Karol02

New member
A tutaj jakieś standardowe. Widać już że pasy się rozświetlają i wylewy z dolnej ramki. Najgorsze jest jak są pasy a na filmie są jasne sceny. Wtedy przebicia na pasach są najbardziej widoczne.
Widać tu wyraźnie że pasy nie są czarne tam gdzie fragment obrazu jest jasny
Oo super! Dzięki wielkie Za zdjęcia i w ogóle chęci! No faktycznie chyba super nie jest ale dochodzę do wniosku że za dobre 75” widocznie trzeba dać tą 8 żeby była satysfakcja nawet niższy ale oled albo wyższa póła mini leda np jakiś QN85D… tam to naprawdę dobrze wygląda. U Ciebie i tak dużo lepiej niż w tych testach to wygląda ale chyba białe, jasne są mocno „zniebieszczone” żeby tak nie rozświetlać?

Do góry