TV 75 cali mini led Philips Xtra 2024

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
Ale są to kolumny wybredne jeśli chodzi o dopasowanie elektroniki.
Co masz na myśli?
Bass refleks w dół na pewno ułatwia ustawienie.
Ale i tak warto poświęcić trochę czasu na dobre ustawienie kolumn.Niedawno był u mnie znajomy ,który "przerobił" sporo dobrego sprzętu.Był mocno zdziwiony ,że moje głośniki nie stoją w jednakowej odległości od ściany .To ,że odległość kolumn od miejsca odsłuchowego też nie jest jednakowa, wywołało u niego jeszcze większe zaskoczenie. Gdy posłuchał trochę muzyki , przestał się dziwić.

micmus

Member
Bez reklam
I jest już u mnie. Skalibrowali, przywieźli, zamontowali. Jestem bardzo zadowolony. TV w tej cenie wymiata. Nie potwierdzam żadnych problemów z podświetleniem itp. Jak włączyłem treści z pasami czarnymi Góra i dół to się utwierdziłem w przekonaniu, że mini led robi robotę. Oledem nigdy nie będzie, ale w cenie poniżej 6000 zł za 75 cali przerósł moje oczekiwania :) Zdecydowanie bliżej mu do Oled niż do standardowego LCD co miałem wcześniej.

Tak to wygląda w realu.

Attachments

• IMG_1510.jpeg
    IMG_1510.jpeg
    1,2 MB · Wyś: 19
  • IMG_1501.jpeg
    IMG_1501.jpeg
    862,7 KB · Wyś: 20
  • IMG_1521.jpeg
    IMG_1521.jpeg
    657,3 KB · Wyś: 20
  • IMG_1486.jpeg
    IMG_1486.jpeg
    305,4 KB · Wyś: 19

micmus

Member
Bez reklam
No nie - od początku oferta dotyczyła kalibracji u nich, transportu i montażu. Nic więcej nie oczekiwałem.

Właśnie oglądam sobie film w 4K i jestem zachwycony - najbardziej na plus dla mnie równomierność podświetlania matrycy. Nie ma żadnych chmurek, wycieku światła itp. Jest rewelacyjnie. Mam matrycę na VA nie IPS.

gitarrra

Well-known member
Bez reklam
a jak to powinno wyglądać ?
Kalibracja powinna być robiona na Twoim telewizorze ,w miejscu w którym będziesz go użytkował.Zamawiasz wizytę fachowca w specjalistycznej firmie.Taki człowiek przyjeżdża do Ciebie ze swoim sprzętem i przy Tobie wszystko robi.Objaśniając przy okazji co i jak.
Po wszystkim dostajesz na maila raport z kalibracji ,w którym są zawarte informacje o tym jak był ustawiony telewizor przed a jak jest po kalibracji.

Ostatnia edycja:
Do góry