Witam,
jestem w tym samym położeniu co Wy panowie. Od września szukam TV 55cali. Obecnie na boju zostały mi Sony 9096/9005 (tutaj wiemy jakie są probemy), LG z serii 900 (podoba mi się model 903, ale nie wiem czy ma te same problemy co 913) oraz Philips 58PUS8535/12 gdzie zdaje sobie sprawę, że ma tylko 50hz, ale podobno z tym prockiem i tak sobie nieźle radzi, nawet przy oglądaniu sportu i szybkich scenach.
Generalnie szukam TV do Netflixa i filmów, gry na PS4 (w przyszłości być może PS5) i oglądania sportu.
Mogę kupić jeszcze mocno chwalony model z 2018 roku XF9005 ale wiadomo, tylko z wystawy więc trochę się obawiam taki brać, bo pewnie trochę już stoi i nie wiem czy to nie będzie miało wpływu na matrycę, a dwa on chyba nie ma wsparcia dla HDMI2.1 (tak samo zresztą jak tegoroczny 9505 co uważam za kpinę).
Co do Samsungów, to chyba jednak odpadają z powodu braku Dolby Vision i Dolby Atmos o ile wiem. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się aż tak dużego problemu z wyborem TV...... a chciałbym temat zamknąć do świąt.....
Myślę też nad OLEDEM ale boję się wypalenia tych matryc (jednak dużo też oglądam programów informacyjnych z paskami i dużo gram co ponoć też nie za dobrze wpływa na Oledy) i chyba odpuszczę sobie.
Co byście Panowie wybrali, bo czytając Wasze wpisy, chyba już coś się Wam klaruje? A może Ty Kiki coś podpowiesz jeszcze?
Pozdrawiam