TV 55/65 cali do konsoli/ncplus/netflix do 4000/5000 zł

daroquaresma

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wyszła chyba nowa aktualizacja, pobrałem ją i będę dalej tv obserwował. W info jest o tym że naprawili problemy z restartami, obsługą eARC i parę innych rzeczy.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Petru23

Banned
Nie to, że "a nie mówiłem", no ale cóż mogę powiedzieć? :/
Jak masz możliwość zwrotu to może warto się zastanowić. Masz pewność, że za miesiąc nie walnie resetu, wpadnie w bootloop i będzie psikus?
Poczytaj o serwisie sony...

Za 4,5k jest LG oled...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Są dwa modele Oledów
- 55X98 za 3899 zł
- 55BX za 4399 zł
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

daroquaresma

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie to, że "a nie mówiłem", no ale cóż mogę powiedzieć? :/
Jak masz możliwość zwrotu to może warto się zastanowić. Masz pewność, że za miesiąc nie walnie resetu, wpadnie w bootloop i będzie psikus?
Poczytaj o serwisie sony...

Za 4,5k jest LG oled...

No nigdy się nie ma pewności, tak samo nie ma 100 % pewności co do tego czy nie będzie wypaleń w OLEDach. Nad tym BX się zastanawiałem, tyle że za tą kwotę 55 cali. Mam opcję wymiany na ten sam tv tylko inną sztukę, na inny model tv, no i trzecia opcja zwrot kasy. Jeszcze to przemyślę ale szkoda mimo wszystko go oddawać, świeci ładnie.

daroquaresma

Klub HDTV.com.pl
VIP
600 zł to sporo różnicy i mówimy o 65 calowych telewizorach? Jeśli jesteś nimi zainteresowany i budżet pozwala to wziąłbym obydwa do siebie i przez parę dni potestował a później jednego odesłał. No chyba że jesteś jeszcze innymi TV zainteresowany, a myślałeś o LG z serii 86? Taki rywal q77.

ace2

Member
Kiki mi poleca LG 913. Bralbym w ciemno gdyby nie problem z vertical branding czy jakiś tak choć nie wiem co to za wada.

daroquaresma

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiki mi poleca LG 913. Bralbym w ciemno gdyby nie problem z vertical branding czy jakiś tak choć nie wiem co to za wada.

Vertical banding i nie tylko, jest też efekt bloomingu czyli jak np. masz białe napisy na czarnym tle to one bardzo jasno święcą jak oglądasz przy zgaszonym świetle. Na to pytanie odpowiesz sobie wtedy tylko jak to zobaczysz i ocenisz czy nie przeszkadza ci to na tyle aby taki TV posiadać. W sumie to każdy TV w danym przedziale cenowym ma swoje wady. Samsungi q70t/q80t mogą mieć ghosting, ściemnianie ekranu po paru minutach np. podczas oglądania Netflixa, brak Dolby Vision. Sony teraz wypuściło aktualizacje i ciekawe czy rzeczywiście udało usunąć te problemy które dotykały użytkowników czyli restarty TV, klikanie podczas trybu StandBy, problem z eARC i soundbarem, pewnie by się jeszcze parę znalazło, mi po aktualizacji się nie zrestartował na razie ale pytanie czy to w przyszłości się nie powtórzy?

https://youtu.be/REJplBJVp9E?t=272

Powyżej masz przykład tego bloomingu

ace2

Member
Poleca to co mu zalega na magazynie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Nie pisadzalbym go o to. Podał 5 TV, to często kupowane. Rozumiał bym też że jako handlowiec będzie promował to na czym ma najlepszy zysku lub najmniej problemów posprzedażnych. Choć ładnie przemilczał czy nie skomentował problemów z LG czy słabej jasności TCL.

ace2

Member
KIKI powiedz mi proszę na ile rzetelny jest konkurencyjny serwis , który robi dużo testów: https://***************************...a-duze-mozliwosci-dla-konsol-i-pc-z-hdmi-2-1/

Pytam gdyż, testy "Phipipsów" dramat, TCL bez szału jeśli chodzi o obraz i jasność, Sony pobłażliwie i Samsung dość neutralnie. Gdzie tak naprawdę szukać prawdy?

Dla mnie wydać 5K to ożenek na ok. 10 lat bez możliwości wywalenia kolejnych pieniędzy na inny model.

Co do LG to się na niego nastawiłem choć prawdę mówiąc są oceny krytyczne, nie pisze złe tylko krytyczne. Post który zamieściłeś jest jednym z wielu pozytywnych choć dwa posty niżej mamy:

"Też miałem dylemat między. Sony a LG.. wybrałem 65nano903...nie żałuję, choć po.2 miesiącach serwis LG wymienił mi sprzęt na nowy )) "

Ostatnia edycja:

daroquaresma

Klub HDTV.com.pl
VIP
Szczerze to wątpię o 100% rzetelność w testach, nawet jeśli wspomną o jakiś wadach to ujmą to w taki sposób aby cię nie zniechęcać do zakupu lub uwypuklą zalety. Ja zrezygnowałem z LG ze względu na IPS, ale znajomi mają, jeden jakiś model 3-letni a drugi kumpel kupił nie dawno Nano863 i jak na razie są zadowoleni, oprogramowanie działa dobrze, ale jeśli chodzi o ich wymagania to chyba też nie mieli wygórowanych. Ja mam dalej dylemat z xh90 bo po ustawieniach obrazu świeci on bardzo ładnie, z minusów to słabsze skalowanie, szczególnie podczas oglądaniu meczów w NC+ HD, pojawiają się takie artefakty kiedy zawodnicy się szybciej poruszają. No i ta kwestia restartów... niby po aktualizacji u mnie zniknął ten problem.... ale kolega SEBOL74 miał ją i nadal się z tym boryka, pytanie czy za jakiś czas się coś nie schrzani.... mam jeszcze np. możliwość wymiany na inny i w tej cenie a nawet niższej jest LG BX tyle że 55 cali....

ace2

Member
No ja już niebieski czyli jak by co mogę u Kikiego kupić z kalibracją. Problem to , że dalej nie wiem co. Kto by pomyślał , że w takich czasach nie ma produktu wolnego od wad czy niedociągnięć. Ostatnio ponownie zacząłem czytać test tego TCL. Wszystko było by ok gdyby nie fakt że jest jasność niska. Ilość tych nanitów faktycznie skromna.

Do góry