Sierak2012
Member
Tylko, że 8535 mimo, że jest bardzo dobrym TV nie ma 100hz matrycy i to jest duża wada
Wszyscy jeździcie po LG nano bazując na informacjach z sieci, ale nikt z was go nie ma to trochę hipokryzja. Nakręcacie się na Sony z re. Samsungiem. TCL pomijanie bo wogóle nic o nim nie wiecie a to też fajny TV tylko firma nie trendy. Zapytam czy wiecie kto produkuje dla Sony? Bo jak się dowiecie to może inaczej spojrzycie na tą markę a zwłaszcza Samsunga
Pisząc za kilka lat, miałem na myśli tak przynajmniej z 5-10 lat (może jestem naiwny, ale obecny Panasonic jest u mnie od 9 lat).
Prawda jest taka, że jak mam płacić 4 koła za lcd, to wolę już w promocji kupić Oleda. Tyle że boję się czy wytrzyma tyle lat ile bym chciał.
Może faktycznie skupie się na TV do 3500zł i wtedy zostaje mi coś wybrać między XH9005 a LG Nano serii 900 (tutaj w promce z innym zakupem na media expert).
A czym różnią się te z serii 800 od 900 z LG Nano telewizory?
Wygląd taki istotny? Jak wisi na ścianie to małe znaczenie. Sony wygląda bardzo dobrze, Philips też ...
Pełna zgodność, kiedyś Philips miał lepszych stylistów, nie tylko stylistów.Mi się akurat Philips PUS8535 wyjątkowo nie podoba. Oglądając go w sklepie stwierdziłem, że to najbrzydszy TV. W tej jasno-srebrnej plastikowej ramce, wygląda bardziej jak tablica szkolna niż jak TV. Był to też jeden z czynników, dla którego wybrałem SONY.
Samsung u znajomych z 2015 r działa do dzisiaj -wszystko.
Szukam czegoś do 5k. Teraz rozważam pomiędzy dwoma:
LG BX 55 OLED vs SONY XH90 65.
Głównie netflix, hbo i ps4 / ps5.
W LG martwi mnie matryca i jej wypalanie + wielkość (55 lg vs 65 sony) a przy sony problemy techniczne.
Zastanawia mnie też kwestia hdmi 2.1 gdzieś wyczytałem, że LG BX ma 2.1 hdmi 40gbs a nie 48gbs, czy to duży problem? I krze BX nie posiada bodaj DTS - co to jest i czy też to duży problem?
A Wy co byście wybrali?
Sony XH90 65 vs LG BX OLED 55?
Dodam, że na dzień dzisiejszy OLED LG jest tańszy bo można wyrwać w promocji za dobre 4k.