Kupiłem taki TV i mam parę uwag oraz pytań.
Jakość obrazu jest znakomita, podregulowałem trochę schemat Standard i używam go zamiennie z AutoView. Na zupełnie czarnym tle widać niestety duszki, głównie we wszystkich rogach, ale nie zauważam tego przy normalnej eksploatacji.
Jakość dźwięku jest zadowalająca, dźwięk jest trochę płaski ale nie wymagam zbyt wiele od telewizora.
Teraz parę pytań - mam problem z odtwarzaniem filmów z napisami.
Gdy odtwarzam z pendrive'a mam polskie napisy z plików .srt ale czcionka jest bardzo malutka i nie ma polskich znaków. Wersja firmware'u: 17.2.24.12 (podobno najnowsza).
Próbowałem wbudować napisy w film, zrobiłem to programem AVIAddXSubs i o dziwo telewizor odtwarza taki film bez napisów. Napisy są wbudowane, bo po uruchomieniu filmu w DivX Plus Playerze jest możliwość wyboru Subtitles -> Polish - Normal (DXSB).
Teraz druga sprawa - DLNA. Prawie dobrze działają dwa serwery: Serviio na Win XP oraz jeden linuksowy (nazwy nie pamiętam). Serviio poprawnie identyfikuje urządzenie jako Toshibę 40VL748. Niestety podczas odtwarzania nie są obsługiwane napisy.
Na windowsie odpalałem jeszcze PS3 Media Server - tutaj jest więcej opcji konfiguracji, w tym napisów - przynajmniej w teorii, bo w praktyce próba odtworzenia jakiegokolwiek pliku kończy się komunikatem "Błąd odrawarzacza" (pisownia oryginalna).
Możecie polecić jakiś serwer DLNA, który poradzi sobie z wyświetlaniem napisów na Toshibie REGZA? Obojętnie Windows czy Linux. Sprzęt to Toshiba 40VL748 + Tp-Link TL-WR1043ND + Laptop DELL Latitude D430 Win XP albo PC z linuksem ubuntu.