witam.od tygodnia jestem posiadaczem owej toski.zakupiona w euro za 2499. podlaczone mam pod to telewizje na karte dekoder adb 1180s kablem euro i do telewizora przejsciówka scart.jest to moj pierwszy taki zestaw (tv i antena) takze mam kilka spostrzezen i pytam.prosze o wyrozumialosc

1.obraz ogolnie ladny tylko czasami nie jest na calym ekranie.np.reklamy czy niektore programy automatycznie sie zmniejszaja a nawet wszystko miga.jest wybrana opcja rozciaganie ale to nie dziala czasami.
2.pilot od telewizora dziala roniez na dekoder.np. jak podglasniam pillotem od tv to lista programow sie wyswietla, jak chce zmienic ustawienia obrazu 16:9,kinowy itp to sie wylacza dekoder dziwne.
3.filmy na usb (dysk lg 500gb) dzialaja ale napisy nie.wszystkie ktore sprawdzalem ok.10 nie zgadzaja sie z filmem-ida albo za wolno albo za szybko-jest na to rada?
4.dzwiek ogolnie slaby i czy dalo by sie podlaczyc zwykle glosniki od kompa 2.1 (creativ g 380) na jacka?probowalem ale nie dzialaja
5.mam lapka toski (a200 1yx) jakim kablem polaczyc go z tv?
to by bylo wszystko chyba.jak cos to napisze.ogolnie tv robi wrazenie i na razie jestem zadowolony z zakupu.pozdro