djzwierzak
New member
Inne kodowanie może nie ma utf 8 ? Wiem ze to właśnie jest problem ogólny tv z tymi napisami. Może warto albo poczekać trochę i ściągać filmy z lektorem 
Ja tez nie dalem rady podłączyc dźwięku na zewnątrzny wzmacniacz. Przejściówka z zółtym Jackiem na chinche nic nie dała. Czyli Latoniu jeżeli mam cyfrę to wyjście audio na wzmacniacz tylko przez dekoder ?? Poprzez Tv i tak nie pójdzie nie mówiąc już o USB bo zablokowane tak. Więc te wejście Jack to są raczej Wejście sygnały nie wyjścia. W sumie z instrukcji (ubogiej) by tak wynikało.
Witam!
Czy ktoś z posiadaczy tego TV uzywał modułu CI z z TNK?
Proszę o informację. Ew. czy moduł CI z TnK HD.
Pozdrawiam
ja dziś zainstalowałem TnK i jest super- warunek, trzeba zrobić wszyskto zgodnie z instrukcją ( co jak wiadomo jest trudne
)
2 rzecz trzeba mieć wgranego satelite HOTBIRD 13 - instrukcje dostałem z serwisu Toshiba Polska -mogę się podzielić
HD wygląda extra na tym tv - aż nie chce się oglądać kanałów SD
dżwięk na kanałach HD przy DD jest o wiele lepszy niż przy zwykłym stereo - chyba wtedy działa dopiero ten głośniczek szumnie nazwany wooferem. Tutaj myśle że japończycy trochę przesadzili z nowoczesnąścią wypuszczając na polski rynek nafaszerowaną nowinkami i bajerami tosię. A my to pod ten tv kabel EURO i wyjście na wieże po zwykłym jacku
![]()
No to jeśli możesz, podziel się z nami swoją wiedzą. Będzie nam znacznie lżej cokolwiek z tym zrobić
wiedza ta sprowadza się do instrukcji w PP i 3 plików które trzeba wgrac do tv. Niestety nie wiem gdzie to wrzucić, wiec jak ktoś chce to mogę przesłać mailem.![]()
te pliki to do satelity hotbird 13, którego nie ma w tośce. A woofer (heheheDzięki. Tylko pytanie za pomocą tych plików da rady tez woofera odblokować?
Siema,
nabyłem dzisiaj ten oto wspaniały TV, ale mam 2 problemy :
1. Ni cholery nie mogę znaleźć tego wyjścia audio(jack), które we wszystkich specyfikacjach się pojawia (audio out (headphones) - YES) - jeśli ktoś podłączył jakoś TV do jakiegoś nagłośnienia inaczej niż po optyku - proszę o pomoc
//widziałem jednak w niektórych źródłach brak wyjścia na słuchawki...a nie mam wejścia optic w tunerze - muszę zmienić kino domowe? D: które ma raptem 2 dni?
2. wifi już działa
gg: 3178288
email: brennt[at]interia.pl
wszelka pomoc mile widziana.
//edit
Ta Tośka nie ma wyjścia na słuchawki. Pisałem o możliwości podłączenia do zewnętrznego wzmacniacz w jednym z wcześniejszych postów.