long story
Witam
Cały czas biję się z myślami, jaki wybrać TV, a czas dałem sobie do jutra

Otóż będę go używał do cyfry+ (również kanały HD), DVD i konsoli (na razie XBOX 360, niedługo również PS3). Na razie wahałem się między Philipsem 32PFL7404 a LG 37LH4000. Dzisiaj trafiłem na ten model Toshiby i nie powiem, mocno mnie zainteresował. Moja główna wątpliwość (wynikająca głównie z niewiedzy) to, czy 8ms nie jest zbyt dużo wartością w grach ? Krótko mówiąc - jak Toshiba sprawuje się z PS3 i XBOXem?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Nie jestem fachowcem, ale mam tą toshibe i ps3 i gram codziennie po kilka godzin i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Z tego co wiem to Czas reakcji matrycy wszystkie firmy mierzą według swoich zasad, więc tym się nie kieruj. Też myślałem, ktory tv kupić i uważam, że xv635 to najlepszy wybor ze wzgledu na fundusze, ktore mnie ograniczaly. W euro jest promocja 2300zl za toshibe , bierz Pan bez zastanowienia. Ja ogladalem film z pendrive i nie czytalo napisow i wszystkich formatow, nastepnym razem kupilem kabel hdmi 5metrowy i ogladam filmy , gram w gry, nawet nieraz siedze na internecie, ale tak tylko dla samej satysfakcji bo czyta sie lepiej z laptopa niz z tv. Ale ogladanie filmow z kompa na tv bajka. Z glosem nie ma problemow. A oprocz tego gram w wyścigi samochodowe na kierownicy i mojej tosce i powiem tak: wczesniej zeby poprawic sobie humor musialem zazyc pewnych srodkow odurzajacych, teraz wlaczam toske xv635 i.... gram, ogladam , slucham ogolnie bawie sie nią bo mając PS3, laptopa , kabel hdmi to mozna wieloma rzeczami się zająć.
Pisząc tą niepoprawnie językowo wypowiedź nie odniosłem się do oglądania telewizji, bo głownie do tego sluzy telewizor (jak sie okazuje u mnie jest inaczej) oglądam tv analogową poki co, no i nie jest bajecznie, ale zle tez nie , chociaz tez niedlugo kupie cyfre+ bo jednak płacąc ponad 2tysiące za telewizor ważne żeby wykorzystać jego możliwości w pełni. W styczniu odkodowano mi telewizje cyfrową to jednego dnia obejrzałem 5 meczow.... czyli 8h ogladania. Wiem, że trochę przesadziłem, ale gdy zobaczylem mecze ligi angielskiej na canale+ to nie mogłem się oderwać od TV, w trakcie oglądania chciałem już wyjść na dwor, ale po chwili zobaczylem ze leci mecz Arsenal- MAN utd na canal+HD Powiem krotko - Cudo!
Moja wypowiedz jest napisana po mojemu, czyli brak spojnosci i poprawnosci, ale jest SZCZERA.
Co do innych modelow to znam tylko ich parametry, ale nie widzialem ich "w akcji" więc się nie wypowiadam. Jak na moje to bierz Toshibe jak nie podoba Ci się nazwa firmy i masz za dużo kasy to doplac do SONY40"W5500 za 3100zł o ile się nie mylę.
Życzę udanego wyboru! Pozdrawiam