Może ty statyczne obrazy oglądasz, ale na moich filmach/serialach bywają dynamiczne sceny a wtedy ambilight napier.... kolorami.Migające światła... to widać ,że komuś miga coś ale nie ambilight.
Ambilight świeci a nie miga.
I ma kilka ważnych funkcji.
Philips 55oled707 za 5299 zł z pakietem
Philips 55Oled856 za 5500 zł z pakietem.
Polecam faktycznie świetna jakość a amblight dodaje mnóstwo radości.
A ty masz jakąś amnezję, czy może jesteś zdania, że OLED807 nie ma ambilight?Koala1 jedyne Ambilight jakie widział to w domu na choince co się dziwić , że nie ma o tym pojęcia.
Powiem o swoich odczuciach - miałem z 3 stronnych teraz mam z 4 stronnym i jest różnica na korzyść 4stronnego a tv stoi na szklanej szafce RTV i jak dla mnie jest super. Ja oglądam z ambi 2 lata i nic mi nie przeszkadza, nic mnie nie rozprasza wręcz przeciwnie...Czy jest w ogole sens zakupu TV z 4 stronnym Ambilight-em, jezeli telewizor nie bedzie powieszony na scianie a będzie stał na szafce RTV?
Tutaj to już nie bardzo rozumiem... Różnica miedzy oledem a innym philipsem będzie taka sama nie ważne czy podłączysz dekoder czy moduł CI.jeszcze takie pytanko odnosnie tych modeli OLedow 856/ 707: nowy zakupiony TV nie będzie podłączony pod dekoder 4k od vectry a przez moduł CI+ Vectra, w takim przypadku wydane te 5,5k bedzie dobrą inwestycją? czy może nie będzie większej róznicy w odbiorze kanałów(dodatkowo Netflix/ viaplay) przez ten moduł na TV Oledzie a innym Philipsie 55 cali z Ambiligtem za 3,5k-4k? 58cali raczej nie wchodzą w grę(blisko wysokie komody po obu stronach przy szafkce rtv)
Moduł CI zajmuje się tylko obsługą karty dostępowej (dekoduje sygnał przy pomocy klucza na karcie) i nie ingeruje w rozdzielczość czy jakość obrazu.chodzi mi o to, ze TV Oled/ LEd jest 4k, dekodery vectra ma w swojej ofercie 4k a ten moduł CI+ jest tylko HD
Ambilight jest tak naprawdę podstawowym powodem dla którego kupuję Philipsa.Czy jest w ogole sens zakupu TV z 4 stronnym Ambilight-em, jezeli telewizor nie bedzie powieszony na scianie a będzie stał na szafce RTV?
Cześć,Czy w tym telewizorze nie ma problemów z obcinaniem rozdzielczości pionowej przy 4K120Hz w trybie gry jak w innych Philipsach?