Witam wszystkich forumowiczów, w szczególności posiadaczy telewizora LG 50 PA 6500.
Chciałbym opisać swoją dwumiesięczną historie z plazmą. Po paru dniach użytkowania zobaczyłem że obraz czasami "przyspiesza" jakby spowalniał i nagle nie potrafi "przetworzyć" obrazu i musiał go nadrobić. Po telefonie na infolinie polecono mi zaktualizować oprogramowanie do najnowszego ze strony czyli 3.29.12 wcześniej było 3.21.12 bodajże. Aktualizacja z usb nie ruszyła, przyjechał serwis też tv nie widział ich usb, wyrok: wymiana płyty głównej
Panowie poinformowali że zamówią płytę i że przyjadą ją wymienić na miejscu. Po ich wizycie zauważyłem że telewizor nie odtwarzał filmów z kodekiem x264 który jest teraz bardzo popularny tylko mniej popularny h264, także kupić telewizor raz na 15 lat i jeszcze z taką wtopą to można się zdenerwować
Po wymianie płyty głównej kilka dni temu okazało się że płyta ma najnowsze oprogramowanie, pomimo to tv odczytał usb z tą samą wersją oprogramowania i jak na razie nie zauważyłem tych przycięć. Jednak dalej bolał mnie brak x264. Z głupa spróbowałem dzisiaj odtworzyć film w tym kodeku i o dziwo tv go odtworzył
już trzeci film testuje więc mogę sądzić że aktualizacja 3.29.12 wprowadza obsługę filmów w kodeksu x264.
Także jak komuś mój post pomógł to bardzo się ciesze
PS: dodam, iż jak film jest odtwarzany i naciskam przycisk INFO na pilocie to pokazuje że jest w kodeku h264 więc mnie to dziwi aczkolwiek dobrze że go odtwarza w ogóle