Dokładnie panowie jest tak jak piszecie porównywałem sygnał dvb-c vectrę, upc, multimedia i wszędzie były artefakty , raz większe raz mniejsze u mnie na n-sporcie jest najbardziej to zauważalne , plazmy nie mają smużenia tylko lcd/led ale na led tv obraz przy silnej kompresji wygląda fatalnie dużo gorzej niż na plazmach z niższej półki cenowej , dlatego najlepiej jest sprawdzić tv na dwa sposoby : dvb-t sygnał SD/HD - TVP1,2 i na "referencyjnym " źródle ps3,BD ,mkv x264 na 1080p czy objawy występują na różnych scenach i jasnych , ciemnych i szybkich , wolnych jeżeli nie ma tych objaw typu widocznego migotania kwestia jakości sygnału pozostaje , bo dvb-c sygnał jest na max kompresowany i poddawany najpierw odkodowują a później kodują i wysyłają przez kabel stąd często efekty artefaktów , dodatkowo sygnał operatorów tv kablowej jest modulowany na podnośnych i w węższym pasmie są wysyłane pakiety z kanałami , dodatkowo sygn. źródłowy z nadajnika jest " podbarwiany " ze względu na niższy bitrate ,dochodzi jeszcze kwestia starszej instalacji , topologia ,jakość dekoderów jak mam ADB - kaszana do starego technisat nie umywa się , dużo osób przekreśla tv właśnie przez kiepski sygnał .
Dlatego tak jak pisałem wcześniej za rok kończy mi się umowa z kablówką i na pewno zainwestuję w tuner sat/dekoder ferguson + dostęp do pakietów n-sport i cyfra+ tym bardziej że chyba fuzja jest tych dwóch platform , na dzień dzisiejszy sygnał tv najlepszy dla mnie oferuje dvb-t ( dobra antena i wew. dekoder mpeg-4 ) i jakość super .
Dlatego tak jak pisałem wcześniej za rok kończy mi się umowa z kablówką i na pewno zainwestuję w tuner sat/dekoder ferguson + dostęp do pakietów n-sport i cyfra+ tym bardziej że chyba fuzja jest tych dwóch platform , na dzień dzisiejszy sygnał tv najlepszy dla mnie oferuje dvb-t ( dobra antena i wew. dekoder mpeg-4 ) i jakość super .
Ostatnia edycja: