Moj UE55F8000 przyjdzie do mnie jutro

)))
Juz nie mogę sie doczekać
P.S. Czy jeśli jestem "przeciętnym" użytkownikiem to mimo wszystko powinienem go skalibrowac?
Ewentualnie kogo możecie polecić aby mi go skalibrował - z Wrocławia.
Pozdrawiam.
Witam uprzejmie,
Moim , skromnym zdaniem z kalibracją zrobioną przez fachowca możesz "chwilę" się wstrzymać .
Wydaje mnie się , że dużą frajdą jest ustawienie obrazu według swoich preferencji mając trochę
minimalnej wiedzy teoretycznej o podstawowych zasadach ustawienia poszczególnych parametrów
obrazu i dźwięku . Można skorzystać z plansz pomocniczych np. firmy Burosch.de .
Przy okazji wtedy poznajesz poszczególne funkcje telewizora i się do niego "przyzwyczajasz".
Poznajesz jego zalety , a także ewentualne jego wady . Są również wykonywane fachowo testy i
czasem w nich podawane są nastawy z których można skorzystać , chociaż mówi się , że każdy
egzemplarz telewizora danej serii inaczej "świeci", to moim zdaniem tak "do końca" tak nie jest i
można skorzystać z takich nastaw , a nuż "podpasują".
Jeżeli jednak jesteś "purystą" to możesz zlecić profesjonalną kalibrację obrazu , ale niech telewizor
trochę czasu sobie pogra na trybach obrazu ustawionych przez producenta , a Ty zobaczysz
w między czasie , czy wszystko funkcjonuje w telewizorze prawidłowo i się z nim "bliżej" zapoznasz.
Pozdrawiam,

accu
:kom: