Zgadza się, ja korzystam z ustawienia HDMI - HDMI. Wczoraj Vectra udostępniła nowe oprogramowanie (bodajże 2.2). Niestety na nasycenie nie miało to praktycznie żadnego wpływu - nadal jest o przynajmniej połowę gorsze w porównaniu z poprzednim dekoderem SD Technisata. Za to kontrast jakby się troszkę poprawił, chociaż może to moje autosugestia... :/ Jeżeli chodzi o pozostałe zalety nowego oprogramowania - to opisy programów na dole ekranu są teraz większe, bardziej czytelne. EPG nadal uruchamia się długo, jednak już nie aż tak jak wcześniej - i teraz włączanie EPG nie resetuje całego dekodera. Niestety wciąż sam proces ładowania się oprogramowania trwa wieki....
Sprzęt mam podłączony do listwy, którą wyłączam na noc, więc za każdym razem musi wczytywać oprogramowanie (które jest na JAVIE) po włączeniu zasilania...masakra :/
Okazało się że mam możliwość wypowiedzenia umowy bez żadnych kosztów, więc potestuje sprzęt do piątku, bo wtedy kończy mi się taka opcja, i najprawdopobniej go zwrócę.
Może 10 zł to nie duża kwota na miesiąc, ale jakoś drażni mnie niedopracowanie funkcji, które w sprzęcie za który przecież trzeba dodatkowo dopłacać, powinny być zdecydowanie lepiej dopieszczone....
Pozdrawiam wszystkich fanów HD