Witam na forum. Czy udało się komuś zdobyć (ustalić) kod do pilota dekodera HD VEC-5810CD. Wczesniej miałem dekoder Technisat Digit MF4 tam bez problemu znalazłem kod (trzy cyfrowy 071), a tu wstukuje różne kody i żaden nie pasuje.media2 podaje że w przyszłym tygodniu pojawi sie oferta tv Vectra w HD, dekodery Technisat, ja po wielu korespondencjach dostałem maila ze faktycznie prowadzone są prace nad HD w tv vectra ale szczegółów nie chcieli podac, ciekawe czy to znowu mącenie w głowie czy na prawde bedzie HD w TVVectra, juz raz informacja była ze HD bedzie w kwietniu i oczywiscie w kwietniu nic nie było, zobaczymy co zycie pokaże w przysżłm tygodniu, jak mnie znowu oszukaja to chyba im coś zrobie
pozdrawiam HDmaniaków
Po to właśnie są kable iHDMI i iHDMI plus CEC.Witam!! Jestem stosunkowo świeżym urzytkownikiem cyfrowej Vectry i nie mogę rozgryźć pewnej kwestii, mianowicie w momencie gdy mam wyłączony TV, włączam dekoder to pojawia się błąd. Włączam TV, przełączam AV na HDMI, dopiero po momencie znika błąd i pojawia się obraz. W sytuacji gdy chciałbym posłuchać radia bądź kanału muzycznego z Vectry podłączonej do wzmaka, bez włączenia TV obecnie jest to nie możliwe, musi być odbierany sygnał przez HDMI, żeby błąd zniknął. Czy mógłby mi ktoś pomóc w rozwiązaniu tego problemu, z góry dziekuję, pozdrawiam.
Możesz do niego podłączyć komórkę, aby ładować ją przez USB, lub jakąś lampkę nocną... Na wiele więcej nie licz.Witajcie
Mam dekoder Vectry 5810CD i zastanawia mnie do czego służy gniazdo USB w nim zamontowane?
Bardzo dobrze. Jak przyzwyczaisz się do telewizji na żywo, którą można zatrzymywać i przewijać, to już inaczej nie będziesz chciał oglądać.Proszę też o opinie jak się sprawdzają dekodery z PVR?
Jak na razie nie żadnych stacjonarnych nagrywarek, na których mógłbyś nagrywać program z dekodera Vectry w HD.Czy może lepszym rozwiazaniem jest
zakup jakiegoś odtwarzacza z możlwością nagrywania?
Coś musisz mieć źle w ustawieniach, bo obraz powinien być kropka w kropkę identyczny z N-ką, tym bardziej, że Vectra i N-ka korzystają z tych samych nagrywarek. Przy prawidłowym ustawieniu obraz jest nieporównywalnie lepszy od analogowego.Mam do Was pytanie, dziś zamontowano mi pakiet platynowy + 8Mbit + dekoder HD PVR. Instalacji dokonano w mieszkaniu, w którym poprzedni właściciel miał również Vectrę - pakiet złoty. Telewizor to Philips 42 100Hz FullHD.
Po podłączeniu (instalacja po poprzedniku) moim oczom ukazał się obraz gorszy aniżeli u teściowej na analogowej kablówce i kineskopowym tv. Najgorsza jakość to TVP1 i TVP2 oraz jakieś kanały sportowe. Obraz jest fatalny. nSportHD również szału nie ma... Kanały HD. Mając porównanie z telewizją n, górą "enka". Szczerze powiedziawszy nie wiem z czego to wynika. Liczyłem na to że kanały nie nadające w jakości HD, będą prezentować przyzwoity poziom, natomiast źle się patrzy na telewizję w tej jakości. Z czego to może wynikać? Pogoda? Stara instalacja (która może gdzieś nie łączyć)? Czy może oni tak mają?
Właśnie "przesiadłem" się z N-ki na Vectrę (5810 CDX)- nie ukrywam że z konieczności.Witajcie
Mam dekoder Vectry 5810CD i zastanawia mnie do czego służy gniazdo USB w nim zamontowane?
W instrukcji brak info. na ten temat.
Proszę też o opinie jak się sprawdzają dekodery z PVR? Czy może lepszym rozwiazaniem jest
zakup jakiegoś odtwarzacza z możlwością nagrywania? W dekoderach Vectry z tego co wiem
brak bowiem możliwości uspienia dysku.
Pozdrawiam
Potwierdzam, też dostałem dekoder z dyskiem 500 Gb, taki sam jak jest w N-ce. Mi bardziej odpowiada Vectra niż N-ka, z wielu powodów.
No to wygląda na to iż dekodery 500GB są dostępne ale nie na mym biegunie czyli w Suwałkach.
Mnie powidziano iż dopiero są testowane i nie mają pojecia kiedy będą dostępne.
A czy szanowni koledzy też mają rozjazd dźwięku z obrazem na dekoderach vectry? (ja mam PVR 500G - na starym SD było wszystko ok).