Witam wszystkich. Po przeczytaniu wszystkiego co można było znaleźć na temat TCL U55P6046 zdecydowałem się nabyć ten tv. I stało się od wczoraj jestem posiadaczem TCL 55". Po konfiguracji naszedł czas na testy.
Testowy obraz 4K HDR jaki można znaleźć na youtube jest naprawę przepiękny, pomimo że tv jest na ustawieniach fabrycznych.
Obraz z NC+ również prezentuje się ładnie. Naziemny sygnał cyfrowy nie powala jakością ale da się oglądać.
Niestety po zaledwie godzinie testowania znalazłem dwa błędy, z czego jeden dość uciążliwy.
1. Po podpięciu dysku zewnętrznego lub pendraiva do USB można przeglądać jego zawartość, lecz w moim przypadku kilkakrotnie TV odłączał dysk podczas przeglądania i nie było go można znaleźć, a po kilku minutach wyskakiwał komunikat że właśnie podpoiłem dysk pod USB chociaż nic nie robiłem. I zdarzyło się to kilkakrotnie, za każdym razem jak coś przeglądałem z USb. A i złącze USB powinno być widoczne razem z innymi złączami a tak nie jest, można je znaleźć dopiero w aplikacji Media Center.
2. Podczas przewijania filmiku Na youtube aplikacja się wyłącza i restartuje cały telewizor. Zdarzyło się to prawie za każdym razem jak przyciskałem kilkakrotnie przycisk do przewijania filmiku dalej. Ten błąd jest szczególnie irytujący i problematyczny ponieważ wyłącza cały tv i uruchamia od nowa.
Tu wielka prośba do kiki o zgłoszenie tych błędów producentowi, bo odbierają radość z nowego tv.