tak własnie robię pendrive w porcie usb2.0 i środkowy przycisk na telewizorze pod diodą czuwania już z dwoma pendrivami tak robiłem i nadal nie działa
Nowy będzie za kilka dni.
Jak coś to pisz do urania-marek on ma rękę na pulsie.
Wyłącz telewizor, sprawdź żeby natychmiastowy tryb włączenia tv był wyłączony. Wciśnij i trzymaj cały czas ten środkowy przycisk a na pilocie wciśnij tv on. Cały czas trzymaj guzik az pojawi się okno aktualizacji , może to trwać nawet 20 sekund.
P.s. Wtyczki nie ruszasz, ma być normalnie podłączony do kontaktu.
Pisałem już w tym temacie o mojej walce z organizatorem kanałów w moim P60 43 cale. Mam podłaczoną antenę sat, moduł CI do NC+ i opanowanie oraz ułożenie listy kanałów zeżarło mi sporo nerwów. Ostatnio parę kanałów zmieniło parametry więc dzisiaj postanowiłem je zaktualizować. Wybrałem opcję ręcznego przeszukania JEDNEGO transpondera na którym były interesujące mnie kanały. Telewizor znalazł 12 kanałów. I co? I totalna rozpierducha. Telewizor rozwalił moją listę kanałów ulubionych tak, jakbym programował całego satelitę na nowo. Wszystko wróciło na pozycje jak przy pierwszym skanowaniu. Cała robota poszła się paść. Nie piszcie mi tutaj żeby używać dedykowanego tunera Cyfry bo po to kupuję telewizor z tunerem sat żeby samemu sobie układać. Ale ten soft (v143) jest totalnie skopany i nie radzi sobie z taka ilościa kanałów. Opisywałem już wcześniej jakie jaja odstawiał. Ale zresetowanie listy kanałów w dodatku zaznaczonych jako Ulubione po przeskanowaniu jednego transpondera to już przesada. To totalnie dyskwalifikuje ten telewizor do odbioru sat bo takie zmiany na satelicie są częste. Brakuje zwłaszcza eksportu i importu listy kanałów. Dajcie znać do TCL żeby coś z tym zrobili bo inaczej telewizor nadaje się do zwrotu bo nie spełnia swoich funkcji i znacznie utrudnia normalne użytkowanie.
Moje poprzednie problemy:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1389491-post987.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/1391490-post1065.html
Racja w C70 jest również wkurzający organizer. To nawet nie kwestia aktualizacji dostawcy kablówki (w moim przypadku UPC) tylko sam telewizor świruje, bo już 3 raz zmienił mi kolejność samoczynnie i to nie na alfabetyczną (standardowa po wyszukaniu kanałów), tylko na swój własny wymysł. To jest porażka i nikt mi nie powie że "kup sobie tuner zewnętrzny", no bo po coś idea modułu CI+ jest, aby pozbyć się tunera. To jest bug w oprogramowaniu i ewidentnie do usunięcia. Dziwne, że w P60 ten bug wciąż nie został usunięty, pomimo że telewizor jest na rynku już jakiś czas.
https://drive.google.com/open?id=0BxBq8B6zJAGNUTBpMENVUmlGQlk
po pobraniu trzeba zmienić nazwę na Update.pkg
wersja softu V8-T658T01-LF1V161
Czy wiadomo jaka jest lista zmian? Mozna wiedziec skad bierzesz ten nieoficjalny jeszcze soft?
Czekamy już na nowy soft....
U mnie ostatnio telewizor sam się włącza w trybie "Sklep z Demo" pomimo, że środowisko było ustawiane rzecz jasna na DOM. Owocuje to latającymi paskami reklamowymi od TCL'a raz z lewej raz z prawej strony. Wcześniej tak nie było, a teraz albo przy włączaniu telewizora wchodzi w ten tryb albo podczas oglądania nagle sam z siebie. Pytanie klucz - miał ktoś tak ?