Faktycznie, widać jak się przycina.https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ odpal to wideo w 4k i powiedz czy jest naprawdę w porządku, już po 7 sekundach powinieneś zauważyć, że coś jest nie tak - chyba, że faktycznie ze sklepowych egzemplarzem było coś nie tak
Ja mogę Ci powiedzieć, bo to video znam prawie na pamięć. Po pierwsze to video ma bardzo niski bitrate, ale jakość jest niezła na moim tv nie ma na nim ABSOLUTNIE ŻADNYCH zacięć, działa idealnie płynnie na jakimś gównianym penie Kingstona niby 3.0, ale transfer jest bardziej zbliżony do 2.0. Ja co prawda mam Thomsona, ale to raczej bez różnicy. Co więcej, na moim tv działają płynnie filmy 4k 50 fps, które tną się niemiłosiernie na moim kompie z 4 rdzeniowym procem 2,6 Ghz, Radeonem HD6530D i 16G ramu.https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ odpal to wideo w 4k i powiedz czy jest naprawdę w porządku, już po 7 sekundach powinieneś zauważyć, że coś jest nie tak - chyba, że faktycznie ze sklepowych egzemplarzem było coś nie tak
Ja mogę Ci powiedzieć, bo to video znam prawie na pamięć. Po pierwsze to video ma bardzo niski bitrate, ale jakość jest niezła na moim tv nie ma na nim ABSOLUTNIE ŻADNYCH zacięć, działa idealnie płynnie na jakimś gównianym penie Kingstona niby 3.0, ale transfer jest bardziej zbliżony do 2.0. Ja co prawda mam Thomsona, ale to raczej bez różnicy. Co więcej, na moim tv działają płynnie filmy 4k 50 fps, które tną się niemiłosiernie na moim kompie z 4 rdzeniowym procem 2,6 Ghz, Radeonem HD6530D i 16G ramu.
--------------
update
Powyższe pisałem o 4k bez HDR, teraz sprawdziłem z HDR i niestety u mnie kolory są absolutnie nie do zaakceptowania, kompletnie wyblakłe. Poza tym, film odtwarza się bez żadnych zacięć, ale to raczej nic dziwnego, bo nawet z HDR bitrate jest bardzo niski.
Być może dlatego, że Samsung nie ma problemów z HDR.W porządku, to wytłumacz mi dlaczego na samsungu NU7172 to wideo działa bez zająknięcia? Poza tym w porównaniu z nim to wszystko poza androidem w tcl wypada słabo :/
Powyższe pisałem o 4k bez HDR, teraz sprawdziłem z HDR i niestety u mnie kolory są absolutnie nie do zaakceptowania, kompletnie wyblakłe. Poza tym, film odtwarza się bez żadnych zacięć, ale to raczej nic dziwnego, bo nawet z HDR bitrate jest bardzo niski.
Być może dlatego, że Samsung nie ma problemów z HDR.
To kup Samsunga.... ja kupiłem Thomsona, bo potrzebowałem Tv z Androidem, kupiłem z wyprzedaży za trochę ponad 1 tys. czyli niewiele więcej niż porządne spodnie i nawet jestem zadowolony
Mam też w drugim pokoju Samsunga, nawet nie pamiętam jaki model, ale jakiś zwykły smart i mam ciągle problemy, żeby połączyć się w z Youtubem, czasami mogę próbować 20 razy i nic, a kąty widzenia są po prostu tragiczne.....
Thomson 43UC6406 i Samsung UE40H5500jaki masz dokładnie model?
Faktycznie, widać jak się przycina.
Hdr jak się włączy to trzeba przełączyć presety z film na standard i wrócić na film i zmienia się paleta kolorów. I jakoś to wygląda w miarę. Ja tak robię. To samo jak grałem z pc i gry z hdr. W trybie gry hdr naprawdę fajnie wygląda. Android 8. Szkoda że Andek 8 trochę nie dopracowany ale ma potencjał.Tak, HDR to porażka tutaj. Wczoraj włączyłem netflixa i akurat to co chciałem oglądać było właśnie w HDR. Nie dało się oglądać
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Zrobię tak. Za ponad godzinę dam znać.